«Ананаси» з кабачків та аличі
Такі ананаси можна додавати до салатів, запікати з м’ясом по-французьки і просто смачно їсти прямо з банки. А виходять вони супердешево.
Інгредієнти для ананасів із кабачків
3 кг кабачків
0,5 кг аличіі
- Для цукрового сиропу:
1 кг цукру на 1 л води
Спробуйте також приготувати ананаси з кабачків на зиму з ананасовою есенцією.
Як приготувати ананаси з кабачків
- Кабачки середньої зрілості почистити від шкірки і видалити серцевину. Частину, що залишилася, нарізати часточками завдовжки 4–5 см і завтовшки 1 см.
- Укласти в чисті стерилізовані банки. Зверху покласти 7–10 плодів жовтої кислої аличі.
- Залити гарячим цукровим сиропом 50% концентрації (1 кг цукру на 1 л води).
- Стерилізувати: 0,5 л банки – 10 хв, 1 л – 12 хв. Загорнути, перевернути банки догори дном, укутати і залишити до повного охолодження. На смак ці кабачки дуже нагадують ананас.
Спробуйте також приготувати кабачки по-корейськи на зиму.
Якщо вам сподобався рецепт «ананасів» з кабачків та аличі на зиму, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.