Варення з абрикосів
Янтарне, ароматне, густе – абрикосове варення для багатьох символ теплого і сонячного літа. Особливо якщо воно зварене за лічені хвилини, при цьому зберігши смак і колір свіжих плодів.
Приготуйте також агрусове варення з апельсинами.
Як приготувати абрикосове варення
- Приготувати півлітрові банки та кришки: вимити і висушити їх у духовці.
- Абрикоси помити, перебрати, видалити кісточки.
- Покласти плоди в ємність, у якій варитиметься варення, влити півсклянки води і поставити на маленький вогонь.
- Постійно помішуючи, довести до кипіння.
- Всипати склянку цукру, перемішати і знову дати варенню закипіти.
- Не забувати помішувати, щоб варення не підгоріло.
- Таким чином додати всі шість склянок цукру. Після останньої склянки дати покипіти варенню 10 хвилин.
- Гарячим розкладати у теплі банки, закатати кришками, перевернути горлечком донизу і дати вистигнути в такому положенні.
Ще можете випробувати рецепт варення з вишень.