Вишневий джем

Хочете взимку відчувати смак і аромат літа? Готуйте вишневий джем. Не прогавте! Сезон вишень уже почався!

Інгредієнти для джему

  • 1 кг вишень

  • 0,7 кг цукру

  • 40 г пектинового порошку

  • 200 г цукрової пудри.

Спробуйте ще приготувати вишневе варення з кісточками. 

Як приготувати вишневий джем

  • Не перезрілі вишні промити, обсушити, видалити кісточки.
  • Додати трохи води, швидко довести до кипіння, варити 10–15 хв.
  • Додати пектиновий порошок, змішаний з цукровою пудрою, варити ще 3 хв.
  • Потім всипати дрібними порціями цукор, не перериваючи кипіння, і варити, доки джем не почне желеподібно загусати.
  • У кінці варіння зібрати піну. Гарячий джем розкласти в стерильні сухі банки, закатати.

Рекомендуємо також рецепт свіжого смородинового варення зі смородини, малини та апельсинів. 

Знадобився рецепт вишневого джему? Напишіть, як ви його готували та поширте перепис у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора