Вишневий джем
Хочете взимку відчувати смак і аромат літа? Готуйте вишневий джем. Не прогавте! Сезон вишень уже почався!
Спробуйте ще приготувати вишневе варення з кісточками.
Як приготувати вишневий джем
- Не перезрілі вишні промити, обсушити, видалити кісточки.
- Додати трохи води, швидко довести до кипіння, варити 10–15 хв.
- Додати пектиновий порошок, змішаний з цукровою пудрою, варити ще 3 хв.
- Потім всипати дрібними порціями цукор, не перериваючи кипіння, і варити, доки джем не почне желеподібно загусати.
- У кінці варіння зібрати піну. Гарячий джем розкласти в стерильні сухі банки, закатати.
Рекомендуємо також рецепт свіжого смородинового варення зі смородини, малини та апельсинів.
Знадобився рецепт вишневого джему? Напишіть, як ви його готували та поширте перепис у соціальних мережах.