19.08.2015

Веселкова запіканка з овочів

Вона неперевершена на вигляд, а на смак ще краща. Навіть чоловікам, які люблять ситно поїсти, припаде до смаку така овочева запіканка.

Інгредієнти для веселої запіканти

  • По 1 кабачку, баклажану, морквині та цибулині

  • 3 болгарські перчини

  • 150 г твердого сиру

  • 100 мл вершків

  • 250 г рису

  • 500 г курячого фаршу

  • 2 яйця

  • сіль, перець, орегано, петрушка, часник.

Спробуйте також приготувати печінкову запіканку з рисом.

Як приготувати запіканку з овочами

  • Рис обсмажити у 2 ст. ложках олії, щоб став прозорим, залити 200 г води або бульйону. Варити на малому вогні до випаровування рідини (до напівготовності).
  • Охолодити, додати фарш, 1 яйце, петрушку, потерту цибулину, сир, сіль, перець. Перемішати, викласти у щедро змащену олією форму (десь 30 см діаметром).
  • Усі овочі нарізати тонкими довгими пластинами. Морквяні платини опустити на 1–2 хв в окріп.
  • Викласти на ребро, вдавлюючи у фарш. Змішати 2 ст. ложки олії, часник, сіль і змастити цим овочі.
  • Залити збитими з яйцем вершками. Запікати за температури 180 градусів 30–40 хв. Охолодити, порізати на порції.

А ви вже готували запіканку з картоплі із сиром?

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.