Веселкова запіканка з овочів
Вона неперевершена на вигляд, а на смак ще краща. Навіть чоловікам, які люблять ситно поїсти, припаде до смаку така овочева запіканка.
Інгредієнти для веселої запіканти
По 1 кабачку, баклажану, морквині та цибулині
3 болгарські перчини
150 г твердого сиру
100 мл вершків
250 г рису
500 г курячого фаршу
2 яйця
сіль, перець, орегано, петрушка, часник.
Спробуйте також приготувати печінкову запіканку з рисом.
Як приготувати запіканку з овочами
- Рис обсмажити у 2 ст. ложках олії, щоб став прозорим, залити 200 г води або бульйону. Варити на малому вогні до випаровування рідини (до напівготовності).
- Охолодити, додати фарш, 1 яйце, петрушку, потерту цибулину, сир, сіль, перець. Перемішати, викласти у щедро змащену олією форму (десь 30 см діаметром).
- Усі овочі нарізати тонкими довгими пластинами. Морквяні платини опустити на 1–2 хв в окріп.
- Викласти на ребро, вдавлюючи у фарш. Змішати 2 ст. ложки олії, часник, сіль і змастити цим овочі.
- Залити збитими з яйцем вершками. Запікати за температури 180 градусів 30–40 хв. Охолодити, порізати на порції.
А ви вже готували запіканку з картоплі із сиром?