Мармелад з кабачків з імбирем

Поділитись публікацією:

Якщо хочете приготувати варення із новим смаком, цей рецепт – те, що вам треба. Можна сміливо експериментувати, адже всі складники доступні за ціною.

Інгредієнти для мармеладу

  • 1 велике яблуко

  • шматочок кореня імбиру (5–7,5 см)

  • 2 лимони

  • 5 скл. тертих кабачків

  • 4 скл. цукру

  • 2 апельсини

Спробуйте також приготувати апельсиновий джем із кабачків.

Як приготувати мармелад з кабачків з імбирем

  • Тертий кабачок покласти у велику каструлю. Тонким шаром зрізати цедру з апельсинів і лимонів, дрібно нарізати або потерти її і додати до кабачків.
  • Почистити лимони та апельсини від решти шкірки і білої серцевини, видалити кісточки. Шкірку і серцевини зав’язати у великий марлевий мішечок.
  • Натерти імбир і зав’язати його в окремий марлевий мішечок. Дрібно нарізати апельсини, лимони і яблуко, додати все в каструлю до кабачків.
  • Поставити на середній вогонь, додати цукор, довести до кипіння і повного розчинення цукру. Додати мішечки, зменшити вогонь і помішуючи варити хвилин 45.
  • З готового мармеладу витягнути мішечки, розлити його у гарячі стерилізовані банки, накрити кришками. Простерилізувати в киплячій воді 10 хв, закрутити.

Скуштуйте також ананаси з кабачків.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Печиво “Горішки” з бюджетною начинкою — рецепт замість згущеного молока

Що використати замість згущеного молока – простий рецепт начинки з доступних інгредієнтівНу от перше питання. Начинка. Бо класичний...

Домашній Наполеон за 1 годину — простий крем без дорогих вершків, покроковий рецепт

Чому саме заварний крем: економія і смакНу от перше питання. Крем. Бо багато хто каже що справжній Наполеон...

Соління на Новий рік 2026 — ТОП-3 банки консервації для святкового столу

Чому соління — це не просто закуска, а порятунок столуНу от перше питання. Навіщо? Бо можна ж обійтися...

Квашена капуста на святковий стіл — як зберегти хрусткість, секрети подачі 2026

Чому взагалі капуста втрачає хрусткість: розбираємося в причинахНу от перше питання. Фізика процесу. Бо багато хто каже "капуста...