Мармелад з кабачків з імбирем
Якщо хочете приготувати варення із новим смаком, цей рецепт – те, що вам треба. Можна сміливо експериментувати, адже всі складники доступні за ціною.
Інгредієнти для мармеладу
1 велике яблуко
шматочок кореня імбиру (5–7,5 см)
2 лимони
5 скл. тертих кабачків
4 скл. цукру
2 апельсини
Спробуйте також приготувати апельсиновий джем із кабачків.
Як приготувати мармелад з кабачків з імбирем
- Тертий кабачок покласти у велику каструлю. Тонким шаром зрізати цедру з апельсинів і лимонів, дрібно нарізати або потерти її і додати до кабачків.
- Почистити лимони та апельсини від решти шкірки і білої серцевини, видалити кісточки. Шкірку і серцевини зав’язати у великий марлевий мішечок.
- Натерти імбир і зав’язати його в окремий марлевий мішечок. Дрібно нарізати апельсини, лимони і яблуко, додати все в каструлю до кабачків.
- Поставити на середній вогонь, додати цукор, довести до кипіння і повного розчинення цукру. Додати мішечки, зменшити вогонь і помішуючи варити хвилин 45.
- З готового мармеладу витягнути мішечки, розлити його у гарячі стерилізовані банки, накрити кришками. Простерилізувати в киплячій воді 10 хв, закрутити.
Скуштуйте також ананаси з кабачків.