Грушевий штрудель з родзинками та корицею по-волинськи

Рецепт волинського штрудля відрізняється від класичного віденського і складом тіста, і способом приготування. Але, повірте, він не менш смачний! Спечіть та переконайтеся.

Інгредієнти для штруделя

  • 150 г масла (маргарину)

  • 100 г сметани 2 склянки борошна

  • 0,5 ч. ложки солі

  • 1 ч. ложка розпушувача для тіста

  • 7-8 грушок

  • 100 г родзинок

  • 100 мл коньяку

  • цукор для начинки на смак

  • 2 ч. ложки кориці

  • 0,5 склянки змелених сухарів (краще здобних)

Приготуйте ще шоколадний штрудель із яблуками.

Як приготувати штрудель з грушками

  • Масло і сметана мають бути холодними.
  • У миску всипати борошно, змішане з розпушувачем та сіллю.
  • 100 г масла потерти на грубу тертку, перемішати з борошном.
  • Додати холодну сметану, вимісити тісто. При потребі досипати борошна, але не багато, тісто має бути м’яким.
  • Місити недовго, щоб масло не встигло повністю розтанути, а залишалося крупинками.
  • Поставити тісто в холодильник.
  • Родзинки помити, залити коньяком на 20-30 хвилин. Дістати, просушити на серветці.
  • Грушки порізати дрібними тоненькими шматочками. Всипати в них цукор, корицю.
  • Розтопити решту (50 г) масла.
  • Тісто дістати з холодильника, розділити на дві частини. Розкатати тісто – досить тонко, але не до прозорості, інакше воно рватиметься.
  • Змастити поверхню розтопленим маслом, посипати сухарями. Викласти ріаномірно половину порізаних грушок та родзинок, скрутити в рулет, защіпнути краї.
  • Покласти рулет на деко, встелене пергаментом, змастити маслом поверхню штрудля.
  • Так само зробити з другою частиною тіста.
  • Випікати при температурі 180 градусів 40-50 хв.
  • Готові штруделі посипати цукровою пудрою або полити розтопленим шоколадом.

До речі, штрудель може бути і несолодким, як ось цей – з овочами.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора