Заварний кукурудзяний пиріг на кефірі з яблуками

Це щось новеньке у яблучній випічці: дієтичний пиріг на кукурудзяному борошні сонячно-жовтого кольору із ніжним ароматом яблук і кориці. Інгредієнти в рецепті – найдоступніші і їх зовсім небагато, але пиріг від того не програє. Більш того, у такому небагатоголоссі чудово відчувається смак кукурудзяних зерен у поєднанні зі свіжим ароматом печених яблук. Словом – проста вишуканість!


Інгредієнти для кукурудзяно-яблучного пирога

1,5 склянки кукурудзяного борошна

1 склянка цукру

2 яйця

1 склянка кефіру або кислого молока

1 ч. ложка розпушувача для тіста

50 г вершкового масла

0,25 склянки окропу

5-6 яблук

1 ч. ложка кориці.

 

Радимо також приготувати яблучний пиріг із вівсянкою.

Як приготувати яблучний пиріг на кукурудзяному борошні

Збити яйця з 2/3 склянки цукру. Додати розтоплене й охолоджене масло і збивати ще кілька хвилин.

0,5 склянки кукурудзяного борошна і залити окропом, інтенсивно вимішати і відставити.

До яєць з цукром і маслом влити кефір і збити ще протягом кількох хвилин.

Глибоке деко з бортиками змастити вершковим маслом. Присипати кукурудзяним борошном.

Яблука почистити, порізати не дуже дрібно, викласти, щоб покрили все дно. Присипати уорицею, змішаною з 1 ст. ложкою цукру.

До рідких інгредієнтів додати заварене кукурудзяне борошно і 1 склянку сухого. Все ретельно вимішати. Тісто виходить як на оладки.

Вилити тісто в деко на яблука.

Випікати у розігрітій духовці до 170 градусів протягом 1 години.

Готовий пиріг посипати цукровою пудрою. Порізати на порційні шматочки.

 

Рекомендуємо також рецепт яблучної шарлотки з маком.

 

Сподобався рецепт заварного кукурудзяного пирога на кефірі з яблуками? Чогось бракує, на вашу думку? Поділіться своїми спостереженнями у коментарях.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest2Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone
  • Раїса Ткачук

    Дякую! Дуже смачно вдалося!
    Замість яблук брала груші. Корицю залишила і додала трішки куркуми.