Яблучна пастила

Приготувати пастилу за цим рецептом можна практично із будь-яких яблук – падалиці, червивих або надгнилих. Але виходить направду вишуканий і смачний десерт.

Інгредієнти для пастили

  • 1,5 кг яблук

  • 800 г цукру

  • цедра 1 лимона.

Приготуйте також яблучний пиріг з корицею.

Як приготувати яблучну пастилу

  • Приготувати яблучне пюре: порізати яблука шматочками, налити води (2–3 см), висипати яблука, варити до м’якості, перетерти через сито або блендером, всипати цукор, варити до стану желе (1,5–2 год) помішуючи, насамкінець додати терту цедру лимона.
  • Охолодити до 25–30 градусів, викласти у вистелену пергаментом форму, поставити у холодильник. Коли охолоне, нарізати шматочками та посипати цукром.
  • Якщо яблука кислі, в пюре можна додати мед. Можна приготувати рулети з пастили: розкатати її тонким шаром на харчовій плівці, змастити медом, посипати подрібненими горіхами, згорнути рулетом, охолодити, порізати на порційні шматочки.

Спробуйте також шарлотку з яблуками.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора