Великодня паска з цукатами у хлібопічці

На відміну від приготування у духовці, паска у хлібопічці матиме лише один недолік – форму буханочки хліба. Але смак у неї буде такий самий – великодній!

Ingredients

  • Інгредієнти для опари
  • 100 г борошна

  • 175 мл молока (40° C)

  • 3 ч. ложки швидкорозчинних дріжджів

  • 1 ч. ложка цукру

  • Інгредієнти для тіста
  • 3 яйця

  • 1 ч. ложка ванільного цукру

  • 2 і 1/4 склянки борошна

  • 1/2 ч. ложки солі

  • 50 г вершкового масла

  • 10 ст. ложок цукру

  • 50 г цукатів

Перегляньте ще 7 рецептів великодніх пасок, які вдаються завжди.

Directions

  • Зробити опару: у відерце хлібопічки засипати 100 г просіяного борошна, влити 175 мл теплого молока (температура не вище 40°C!), додати 3 ч. ложки дріжджів і чайну ложки цукру. Трішки перемішати дерев’яною або гумовою лопаткою і залишити в теплі на 1 годину.
  • Яйця добре збити з сіллю і цукром і ваніліном.
  • Борошно просіяти, вершкове масло розтопити.
  • Коли опара підійде, обрежно додати яйця, борошно і решту інгредієнтів.
  • Увімкнути хлібопічку, вибравши програму «солодка випічка» або «основний хліб». Стежити за вимішуванням: якщо тісто зарідке, додати 1-2 столові ложки борошна. Цукати додати в диспенсер або після звукового сигналу.
  • Щоб у готовому виробі не було дірочки від лопатки для замішування, після її завершальних (повільних!) обертальних рухів лопатку можна вийняти з тіста змоченою у воді рукою. А тоді розрівняти поверхню тіста і закрити кришку хлібопічки. Головне – запам’ятати точний час цього процесу у циклі і не пропустити його.
  • Після сигналу про завершення випічки, не виймати паску одразу, нехай постоїть хвилин 20. Після чого обережно витягти і поставити на решітку охолодити.

Рекомендуємо також рецепт маківника у хлібопічці.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора