Великодня паска з цукатами у хлібопічці

На відміну від приготування у духовці, паска у хлібопічці матиме лише один недолік – форму буханочки хліба. Але смак у неї буде такий самий – великодній!


Інгредієнти для паски в хлібопічці

Для опари: 100 г борошна

175 мл молока (40° C)

3 ч. ложки швидкорозчинних дріжджів

1 ч. ложка цукру

Для тіста: 3 яйця

2 і 1/4 склянки борошна

1 ч. ложка ванільного цукру

1/2 ч. ложки солі

50 г вершкового масла

10 ст. ложок цукру

50 г цукатів.

 

Перегляньте ще 7 рецептів великодніх пасок, які вдаються завжди.

Як спекти паску з цукатами у хлібопічці

Зробити опару: у відерце хлібопічки засипати 100 г просіяного борошна, влити 175 мл теплого молока (температура не вище 40°C!), додати 3 ч. ложки дріжджів і чайну ложки цукру. Трішки перемішати дерев’яною або гумовою лопаткою і залишити в теплі на 1 годину.

Яйця добре збити з сіллю і цукром і ваніліном.

Борошно просіяти, вершкове масло розтопити.

Коли опара підійде, обрежно додати яйця, борошно і решту інгредієнтів.

Увімкнути хлібопічку, вибравши програму «солодка випічка» або «основний хліб». Стежити за вимішуванням: якщо тісто зарідке, додати 1-2 столові ложки борошна. Цукати додати в диспенсер або після звукового сигналу.

Щоб у готовому виробі не було дірочки від лопатки для замішування, після її завершальних (повільних!) обертальних рухів лопатку можна вийняти з тіста змоченою у воді рукою. А тоді розрівняти поверхню тіста і закрити кришку хлібопічки. Головне – запам’ятати точний час цього процесу у циклі і не пропустити його.

Після сигналу про завершення випічки, не виймати паску одразу, нехай постоїть хвилин 20. Після чого обережно витягти і поставити на решітку схолодати.

 

Рекомендуємо також рецепт маківника у хлібопічці.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook68Print this pageEmail this to someone