Варення з вишні з кісточками

Саме час подбати про солодкі запаси на зиму. У сезон соковитих вишень треба обов’язково приготувати кілька баночок ароматного варення.

Інгредієнти для варення

  • 1 кг вишень

  • 1 кг цукру

Приготуйте ще агрусово-апельсинове варення.

Як приготувати вишневе варення

  • Вишні вимити, висушити, перебрати. У велику каструлю влити кухоль води, всипати кухоль цукру та кухоль підготовлених вишень.
  • Закип’ятити, зняти піну і варити 2–3 хв. Додати по кухлю цукру й вишень (води не доливати), варти 2–3 хв після закипання.
  • Так продовжувати доти, доки вишні не закінчаться. Востаннє варення кип’ятити 10 хв, розкласти в сухі підігріті банки, закрутити.

Приготуйте ще смородинове варення за 5 хвилин.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора