Смарагдове варення з агрусу

Його можна сміливо назвати королівським. Це не просто варення – це вишуканий десерт із агрусу, який навіть звичайну булку чи тост здатний перетворити на шедевр. А який у нього колір!


Інгредієнти для варення

1 кг аґрусу

1,5 кг цукру

10 вишневих листків.

 

Спробуйте ще приготувати варення зі свіжої смородини та апельсинів.

Як приготувати варення з аґрусу

Не зовсім зрілий аґрус промити, перебрати. Дрібні ягоди можна залишити цілими, великі надрізати збоку і видалити шпилькою насіння з частиною м’якоті.

Перекласти аґрус промитим вишневим листям, обдати окропом і залишити в прохолодному місці на 8–10 год, доки пустить сік.

Приготувати сироп із 2 скл. процідженого соку й цукру, закип’ятити.

У киплячий сироп помістити підготовлені ягоди, видаливши вишневе листя, зняти посуд з вогню і залишити на 2–3 год.

Після витримки довести варення для кипіння, зняти з вогню, дати охолонути.

Потім варити до готовності й охолодити якнайшвидше, щоб варення не втратило колір.

Охолоджене варення розкласти у чисті сухі банки, накрити пергаментним папером або кришкою, обв’язати і зберігати в прохолодному місці.

 

Рекомендуємо також рецепт вишневого варення.

 

Якщо вам сподобалося готувати смарагдове варення із агрусу, будь ласка, напишіть про свої враження у коментарях.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest1Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone