Свіжа смородина, перетерта з цукром, малиною та апельсином

Рецепт простого варення, яке… не вариться, а заготовляється на зиму свіжим і зберігається у холодильнику цілий рік. Основним консервантом та “гарантом” збереження свіжості виступає звичайний цукор. Приготувати таку вітамінну бомбу в баночці зовсім нескладно – варто лише перекрутити всі складники у м’ясорубці. А основну родзинку і цікавинку свіжому ягідному варенню надає апельсин!

Ingredients

Спробуйте ще приготувати вишневе варення.

Directions

  • Усі ягоди, перебрати, промити під проточною водою та просушити. Сухі хвостики зі смородини та порічок не видаляти. Висипати ягоди у простору миску, засипати цукром та перемішати.
  • Апельсини добре помити та ошпарити окропом. Розрізати разом зі шкіркою на частинки, які зручно класти у м’ясорубку, обов’язково видалити усі кісточки.
  • Ягідно-цукрову масу перекрутити у м’ясорубці, додаючи шматочки апельсинів.
  • Залишити перемелену ягідно-апельсинову масу на 3-4 години за кімнатної температури. Протягом цього часу кілька разів перемішати, щоб цукор трішки розчинився.
  • Підготувати банки: ретельно промити їх та просушити у духовці.
  • У сухі та охолоджені банки викласти варення (не до країв) та залишити ще на певний час, щоб зверху затягнулася шкірочка.
  • Коли поверхня затягнеться, покласти ще по чайній ложці цукру, закрити чистими капроновими кришками (або такими, що закручуються) та поставити на тривале зберігання у холодильник.
  • За оптимальної температури варення може зберігатися свіжим та ароматним цілий рік – до наступного ягідного врожаю.
  • З пропонованої кількості складників виходить приблизно 8 півлітрових банок.

Рекомендуємо також рецепт п’ятихвилинного смородинового варення.

Сподобався рецепт свіжого варення зі смородини, малини та порічок? Будь ласка, напишіть про свої враження від приготування й куштування та поширте перепис у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора