Свіжа смородина, перетерта з цукром, малиною та апельсином
Рецепт простого варення, яке… не вариться, а заготовляється на зиму свіжим і зберігається у холодильнику цілий рік. Основним консервантом та “гарантом” збереження свіжості виступає звичайний цукор. Приготувати таку вітамінну бомбу в баночці зовсім нескладно – варто лише перекрутити всі складники у м’ясорубці. А основну родзинку і цікавинку свіжому ягідному варенню надає апельсин!
Ingredients
6 склянок чорної смородини
2 склянки порічок (червоних або білих)
2 склянки малини
13 склянок цукру.
Спробуйте ще приготувати вишневе варення.
Directions
- Усі ягоди, перебрати, промити під проточною водою та просушити. Сухі хвостики зі смородини та порічок не видаляти. Висипати ягоди у простору миску, засипати цукром та перемішати.
- Апельсини добре помити та ошпарити окропом. Розрізати разом зі шкіркою на частинки, які зручно класти у м’ясорубку, обов’язково видалити усі кісточки.
- Ягідно-цукрову масу перекрутити у м’ясорубці, додаючи шматочки апельсинів.
- Залишити перемелену ягідно-апельсинову масу на 3-4 години за кімнатної температури. Протягом цього часу кілька разів перемішати, щоб цукор трішки розчинився.
- Підготувати банки: ретельно промити їх та просушити у духовці.
- У сухі та охолоджені банки викласти варення (не до країв) та залишити ще на певний час, щоб зверху затягнулася шкірочка.
- Коли поверхня затягнеться, покласти ще по чайній ложці цукру, закрити чистими капроновими кришками (або такими, що закручуються) та поставити на тривале зберігання у холодильник.
- За оптимальної температури варення може зберігатися свіжим та ароматним цілий рік – до наступного ягідного врожаю.
- З пропонованої кількості складників виходить приблизно 8 півлітрових банок.
Рекомендуємо також рецепт п’ятихвилинного смородинового варення.
Сподобався рецепт свіжого варення зі смородини, малини та порічок? Будь ласка, напишіть про свої враження від приготування й куштування та поширте перепис у соціальних мережах.