Свіжа смородина, перетерта з цукром, малиною та апельсином

Поділитись публікацією:

Рецепт простого варення, яке… не вариться, а заготовляється на зиму свіжим і зберігається у холодильнику цілий рік. Основним консервантом та “гарантом” збереження свіжості виступає звичайний цукор. Приготувати таку вітамінну бомбу в баночці зовсім нескладно – варто лише перекрутити всі складники у м’ясорубці. А основну родзинку і цікавинку свіжому ягідному варенню надає апельсин!

Ingredients

Спробуйте ще приготувати вишневе варення.

Directions

  • Усі ягоди, перебрати, промити під проточною водою та просушити. Сухі хвостики зі смородини та порічок не видаляти. Висипати ягоди у простору миску, засипати цукром та перемішати.
  • Апельсини добре помити та ошпарити окропом. Розрізати разом зі шкіркою на частинки, які зручно класти у м’ясорубку, обов’язково видалити усі кісточки.
  • Ягідно-цукрову масу перекрутити у м’ясорубці, додаючи шматочки апельсинів.
  • Залишити перемелену ягідно-апельсинову масу на 3-4 години за кімнатної температури. Протягом цього часу кілька разів перемішати, щоб цукор трішки розчинився.
  • Підготувати банки: ретельно промити їх та просушити у духовці.
  • У сухі та охолоджені банки викласти варення (не до країв) та залишити ще на певний час, щоб зверху затягнулася шкірочка.
  • Коли поверхня затягнеться, покласти ще по чайній ложці цукру, закрити чистими капроновими кришками (або такими, що закручуються) та поставити на тривале зберігання у холодильник.
  • За оптимальної температури варення може зберігатися свіжим та ароматним цілий рік – до наступного ягідного врожаю.
  • З пропонованої кількості складників виходить приблизно 8 півлітрових банок.

Рекомендуємо також рецепт п’ятихвилинного смородинового варення.

Сподобався рецепт свіжого варення зі смородини, малини та порічок? Будь ласка, напишіть про свої враження від приготування й куштування та поширте перепис у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Сосиски для HoReCa: як вибрати продукт, який не втрачає якість після приготування

Сегмент HoReCa вимагає особливої уваги до якості продуктів, адже від цього залежить не лише смак страв, а й...

Вікторія Кузнецова: “Шкода ваших дітей, якщо вони їдять таку піцу” – скандал на “МастерШеф”

Сьогодні про те, що трапилося під час останнього випуску кулінарного шоу “МастерШеф”, не говорить хіба що лінивий! Ще...

Як часто пити чай з шипшини для покращення потенції: поради для чоловіків

От, знаєте, багато чоловіків шукають прості, натуральні способи підтримати свою чоловічу силу. А чай з шипшини – це...

Пісний бісквіт: простий рецепт без яєць

Пісний бісквіт – це мій порятунок, коли хочеться чогось солоденького, але без яєць, молока чи масла. У 2025...