Сирні еклери

Це універсальна страва. Еклери можна начинити або подати до перших страв без начинки, взяти з собою в дорогу чи на роботу або приготувати до святкового столу. Нічого складного у приготуванні немає. Спробуйте цей рецепт!

Інгредієнти для еклерів

Рекомендуємо також рецепт еклерів із сирно-часниковою начинкою.

Як приготувати сирні еклери

  • Зробити заварне тісто. У каструльку налити воду, всипати сіль, додати масло.
  • Коли вода закипить, зменшити вогонь, всипати борошно і ретельно перемішати (краще робити це товкачем для картоплі).
  • Зняти з вогню і дати трохи охолонути. По одному вбивати яйця, кожен раз добре вимішуючи товкачем до однорідності.
  • У готове тісто всипати натертий сир, можна додати паприку або будь-які сушені трави.
  • Викладати тісто на злегка змащене деко змоченою у воді чайною ложкою.
  • Поставити у розігріту до 180 градусів духовку і випікати до рум’яного кольору і твердої скоринки.
  • Перші 20 хв духовку не відкривати, інакше можуть осісти.
  • Можна начинити за допомогою кондитерської торбинки, але еклери смачні і без начинки.

Спробуйте також приготувати закусочні пиріжки з сиром та помідорами.

Якщо вам сподобався рецепт сирних еклерів, поділіться враженнями у коментарях та поширте його серед друзів у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора