Сирні еклери
Це універсальна страва. Еклери можна начинити або подати до перших страв без начинки, взяти з собою в дорогу чи на роботу або приготувати до святкового столу. Нічого складного у приготуванні немає. Спробуйте цей рецепт!
Інгредієнти для еклерів
250 мл води
0,5 ч. ложки солі
100 г масла або маргарину
200 г борошна
5 яєць
50 г твердого сиру.
Рекомендуємо також рецепт еклерів із сирно-часниковою начинкою.
Як приготувати сирні еклери
- Зробити заварне тісто. У каструльку налити воду, всипати сіль, додати масло.
- Коли вода закипить, зменшити вогонь, всипати борошно і ретельно перемішати (краще робити це товкачем для картоплі).
- Зняти з вогню і дати трохи охолонути. По одному вбивати яйця, кожен раз добре вимішуючи товкачем до однорідності.
- У готове тісто всипати натертий сир, можна додати паприку або будь-які сушені трави.
- Викладати тісто на злегка змащене деко змоченою у воді чайною ложкою.
- Поставити у розігріту до 180 градусів духовку і випікати до рум’яного кольору і твердої скоринки.
- Перші 20 хв духовку не відкривати, інакше можуть осісти.
- Можна начинити за допомогою кондитерської торбинки, але еклери смачні і без начинки.
Спробуйте також приготувати закусочні пиріжки з сиром та помідорами.
Якщо вам сподобався рецепт сирних еклерів, поділіться враженнями у коментарях та поширте його серед друзів у соціальних мережах.