Шоколадний торт «Маркіз»

Усім любителям шоколаду і згущеного молока присвячується! Найближчих вихідних потіште рідних таким тортиком – він сподабається всім.

Інгредієнти для торта

  • 3  яйця

  • 500 г цукру (2 скл. – у тісто, 0,5 скл. – у крем)

  • 500 г масла (по 250 г у тісто і крем)

  • 0,5 л кисляку

  • 150 г какао (100 г – у тісто, 50 г – у крем)

  • 3 скл. борошна + 2 ст. ложки у крем

  • 1 ч. ложка гашеної соди

  • 1 б. Згущеного молока

  • 1/4 скл. води.

Розрахована на деко розміром 35×25 см.

Спробуйте також рецепт торта “П’яна вишня”.

Як приготувати шоколадний торт

  • Масло розтопити, яйця збити з цукром, додати кисляк, тонкою цівкою влити розтоплене масло, перемішати і додати борошно, змішане з какао. Вийде тісто густоти жирної сметани.
  • Поставити на 40 хв. у холодильник, потім дістати і додати погашену соду.
  • Деко застелити пекарським папером, змащеним маслом, викласти 1/3 тіста і пекти за температури 180 градусів приблизно 15 хв, перевірити зубочисткою на сухість.
  • Вийняти з деко разом із папером, остудити. У першого коржа обрізати краї і наступні вирівняти по нижньому.
  • Приготувати крем: згущене молоко вилити в каструльку, додати цукор, воду і змішане з борошном какао.
  • Перемішати, постійно помішуючи, довести до кипіння, охолодити. Масло збити міксером, поки воно не стане білим і пухнастим, порціями додавати остиглий крем.
  • Готовий крем добре тримає форму. Коржі перемазати кремом, посипати тертим шоколадом і залишити на ніч.

Рекомендуємо також рецепт медівника в мультиварці.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора