Шоколадні подушечки з горіховою начинкою
На вигляд – печиво, а на смак – тістечко. Рецепт шоколадних подушечок нескладний і доступний навіть для недосвідчених кулінарів. Приготуйте і скуштуйте!
Ingredients
0,5 скл. соняшникової олії
0,5 скл. цукру
6 ст. ложок меду
4–5 ст. ложок міцної кави
дрібка ваніліну
1,5 скл. борошна (150 г)
1/3 скл. + 2 ст. ложки какао
0,5 ч. ложки соди
¼ ч. ложки солі
¾ скл. горіхової пасти (волоські горіхи змолоти до пастоподібного стану)
5 ст. ложок цукрової пудри
Рекомендуємо також рецепт шоколадних тістечок “Баядерки”.
Directions
- У мисці змішати до однорідного стану олію, цукор, 3 ст. ложки меду і 3 ст. ложки кави. Користуватися склянкою об’ємом 250 мл.
- Просіяти на суміш борошно, какао, соду і ванілін, ретельно перемішати.
- Для начинки збити горіхову пасту, цукрову пудру, 3 ст. ложки меду, дрібку ванілі і 1–2 ст. ложки кави.
- Начинка має бути щільною, але не сухою. Зробити з неї 24 кульки.
- Шоколадне тісто також розділити на 24 частини, кожну розплескати, всередину покласти горіхову кульку і заліпити.
- Викладати подушечки на встелене пергаментом деко, злегка приплюскуючи, на відстані 1,5 см одна від одної.
- Розігріти духовку до 180 градусів, поставити у неї деко, випікати 10 хв.
- Готове печиво залишити на деку ще на 10 хв, викласти на решітку до повного вистигання.
Спробуйте приготувати тістечко “Картопля” – таке, як колись у дитинстві
Якщо ви любитель шоколадної випічки і вам сподобався рецепт шоколадного печива з горішками, будь ласка, напишіть про свої враження в коментарях.