Шоколадне морозиво по-домашньому
Скажіть, з чого виготовляють морозиво, якщо воно може зберігатися цілий рік? На відміну від фабричного, термін придатності домашнього лише кілька діб, а все тому, що воно натуральне! Занотовуйте рецепт.
Інгредієнти для шоколадного морозива
500 г жирних вершків (35%)
100 г гіркого чорного шоколаду
1/2 банки згущеного молока
2–3 ст. ложки нежирних вершків (10%)
Радимо також приготувати вершкове морозиво зі згущеним молоком.
Як приготувати шоколадне морозиво по-домашньому
- Шоколад розтопити на водяній бані, охолодити при кімнатній температурі, розвести нежирними вершками.
- Охолоджені жирні вершки збити міксером, ввести згушене молоко.
- Змішати дерев’яною лопаткою вершкову суміш та шоколадну, викласти у форму і поставити в морозилку на 4–6 годин.
- За півгодини до подачі на стіл морозиво перекласти в холодильник.
Скуштуйте також полуничне морозиво.
Якщо вам сподобався рецепт шоколадного морозива по-домашньому, напишіть про це у коментарях.