Шарлотка з абрикосами

Надворі абрикосів стільки, що логічно постає запитання: що з них приготувати? І перше, що спадає на думку, – спекти смачний пиріг. Неймовірно простий та доступний рецепт, який перетворить будь-який літній день на справжнє солодке свято.

Інгредієнти для шарлотки

Спробуйте також приготувати тертий абрикосовий пиріг.

Як приготувати шарлотку з абрикосами

  • Яйця ретельно збити з цукром за допомогою міксера.
  • Коли цукор розтане, всипати борошно і розпушувач. Розмішати обережно ложкою. Міксер більше не використовувати, щоб тісто не осіло.
  • Форму змастити маслом чи маргарином і притрусити борошном
  • Помиті і просушені половинки абрикосів без кісточок викласти на дно форми. Зверху вилити тісто. Або навпаки: вилити тісто, а по ньому викласти абрикоси.
  • Випікати при температурі 180-200 градусів. Готовність перевіряти деревяною паличкою.
  • Готовий пиріг посипати цукровою пудрою.

Можна ще використати рецепт абрикосового соусу.

Сподобався рецепт абрикосової шарлотки? Будь ласка, напишіть про свої враження у коментарях та поділіться переписом із друзями!

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора