Рулет із рульки
Рулет, приготований за цим рецептом, виходить соквитим та ароматним, а за ціною – досить бюджетним. Чудова альтернатива ковбасі – і на щоденний бутерброд шматочок покласти, і на святковому столі у м’ясній тарілці виглядає ефектно. Збережіть рецепт – знадобиться не раз.
Ingredients
свиняча рулька (1–1,3 кг)
3 лаврові листки
2 цибулини та цибулиння
3 зубці часнику, сіль, перець.
Рекомендуємо також рецепт рульки на пиві в мультиварці.
Directions
- Замочити рульку на 30 хв у холодній воді, ретельно пошкрябати ножем, промити.
- Надрізати по всій довжині й вирізати кістку. Трохи відбити, посолити, поперчити, додати пропущений через прес часник.
- Туго згорнути пласт рулетом, замотати міцною ниткою. Покласти мінімум на ніч у холодильник.
- Можна обгорнути харчовою плівкою або пергаментним папером, проколовши виделкою у багатьох місцях.
- У каструлю покласти жменю промитого цибулиння, лавровий лист, цибулини, сіль.
- Зверху покласти рулет і налити воду, щоб покрила. Варити приблизно 2 години за температури 80 градусів (вода не має сильно кипіти).
- Дістати рулет, дати охолонути, покласти в холодильник на 2 год, вийняти нитки, порізати на скибочки.
Найкраще смакує з гірчицею або хроном.
Спробуйте також приготувати свинячий рулет із вишнею та курагою.
Якщо вам сподобався рецепт рулета зі свинячої рульки, прокоментуйте його на сайті Їсти та поширте в соцмережах.