Рулет із рульки

Рулет, приготований за цим рецептом, виходить соквитим та ароматним, а за ціною – досить бюджетним. Чудова альтернатива ковбасі – і на щоденний бутерброд шматочок покласти, і на святковому столі у м’ясній тарілці виглядає ефектно. Збережіть рецепт – знадобиться не раз.

Ingredients

  • свиняча рулька (1–1,3 кг)

  • 3 лаврові листки

  • 2 цибулини та цибулиння

  • 3 зубці часнику, сіль, перець.

Рекомендуємо також рецепт рульки на пиві в мультиварці.

Directions

  • Замочити рульку на 30 хв у холодній воді, ретельно пошкрябати ножем, промити.
  • Надрізати по всій довжині й вирізати кістку. Трохи відбити, посолити, поперчити, додати пропущений через прес часник.
  • Туго згорнути пласт рулетом, замотати міцною ниткою. Покласти мінімум на ніч у холодильник.
  • Можна обгорнути харчовою плівкою або пергаментним папером, проколовши виделкою у багатьох місцях.
  • У каструлю покласти жменю промитого цибулиння, лавровий лист, цибулини, сіль.
  • Зверху покласти рулет і налити воду, щоб покрила. Варити приблизно 2 години за температури 80 градусів (вода не має сильно кипіти).
  • Дістати рулет, дати охолонути, покласти в холодильник на 2 год, вийняти нитки, порізати на скибочки.

    Найкраще смакує з гірчицею або хроном.

Спробуйте також приготувати свинячий рулет із вишнею та курагою.

Якщо вам сподобався рецепт рулета зі свинячої рульки, прокоментуйте його на сайті Їсти та поширте в соцмережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора