Розсипчасте печиво на кефірі з родзинками
Рецепт дуже простого домашнього печива на кефірі з родзинками. Просто безцінний, бо одразу двох зайців вбиваємо наповал – і кефір, що вже з тиждень у холодильнику стоїть, не пропаде, і смачного печива можна наїстися досхочу.
Інгредієнти для пісочного печива
2/3 склянки кефіру або кислого молока
1 яйце
0,5 склянки цукру
щіпка солі
0,5 ч. ложки ванільного цукру
цедра 1 лимона
2 склянки борошна
2 ч. ложки розпушувача
80 г родзинок
Рекомендуємо також рецепт домашнього вівсяного печива.
Як приготувати розсипчасте печиво на кефірі з родзинками
- Яйце збовтати виделкою, змішати з цукром, ванільним цукром, кефіром і цедрою лимона.
- Борошно змішати з розпушувачем і сіллю.
- Вершкове масло або маргарин порізати невеликими кубиками у миску з борошном і розтерти пальцями в крихту.
- У тісто додати кефірну суміш, добре перемішати ложкою.
- Додати родзинки, знову перемішати до отримання однорідної маси.
- Деко змастити маслом чи маргарином або застелити пергаментним папером для випічки.
- Відщипувати шматочки тіста розміром з волоський горіх, формувати кульки і викладати на деко, приплюскуючи до товщини 2 см.
- Випікати печиво близько 15-20 хвилин, доки не зарум’яниться.
- Дістати з духовки, посипати цукровою пудрою.
- Порада від ЇСТИ: любителям солоденького це печиво може видатися не достатньо солодким, оскільки за рецептом у тісті небагато цукру. Відтак поцукрувати можна вже сформоване печиво перед тим, як поставити його у духовку для випікання.
Спробуйте ще приготувати просте кокосове печиво.
Сподобався рецепт розсипчастого печива на кефірі з родзинками? Робите подібне, але ще смачніше? Поділіться своїми секретами у коментарях.