Кокосове печиво | Простий рецепт печива з кокосовою стружкою

Як приготувати кокосове печиво? Пропоную простий рецепт печива з кокосовою стружкою в домашніх умовах. Необхідні інгрідієнти: борошно, вершкове масло, цукор, яйця, розпушувач та кокосова стружка.

Ніжне, запашне розсипчасте печиво буде до смаку шанувальникам кокоса. Та й не тільки. Приготувати його легко і швидко, а з’їсти, безперечно, можна ще швидше.

Рецепт кокосового печива

Кокосове печиво яке зовні хрустке а всередині – ніжне та м’яке, однозначно сподобається вам та вашим близьким. Для різноманітності можна додавати різні начинки. Його не складно приготувати і часу забере мало, лише 20 хвилин. Для того, щоб тісто і надалі залишалось м’яким, помістіть його у герметичний контейнер та зберігайте в холодильнику. Гарячу випічку посипати цукровою пудрою, та залишити охолоджуватись, після чого, можна подавати на стіл, поливши фруктовим сиропом або розтопленим шоколадом за бажанням.

Інгредієнти для печива

Спробуйте ще рецепт цукрового печива.

Як приготувати кокосове печиво

  • Яйця збити з цукром, додати розпушувач, кокосову стружку.
  • Масло розтерти з борошном, додати сюди яєчну суміш і замісити тісто. Воно не повинне липнути до рук.
  • Відщипувати від тіста невеличкі кусочки, формувати з них кульки і викладати на змащене маслом деко.
  • Випікати протягом 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.
  • Печиво готове.

Якщо ви хочете отримати виражений смак кокоса в десерті, то перед початком приготування, рівномірно викладіть стружку на застелене пергаментом деко та запікайте 5 хвилин при 180 градусах. В тісто можна додати ванільного цукру або екстракту, а також корицю, вийде ще смачніше. Для більш хрусткого смаколика, додайте більше кокосової стружки. Час випікання залежить від духової печі, тому наглядайте за десертом, щоб не пригорів.

Стружку можна використовувати як велику, так і дрібну, якщо хочете отримати ніжну текстуру, обирайте другий варіант. Цукор можна замінити піском або пудрою, проте це не обов’язково. Якщо готуєте для дітей, використайте замість звичайної білої стружки — кольорову. Формувати кульки краще всього вологими руками, щоб не прилипало, хоча можна і за допомогою ложки.

Щоб печиво не підгоріло, адже в ньому чимала кількість цукру, помістіть його на верхню поличку деко, можна ще поставити ємність з водою на низ. Тісто ви можете також заморозити, щоб потім за лічені хвилини швидко приготувати щось смачненьке, але зберігати не більше трьох місяців. Якщо запікатимете одразу з морозильной камери, додайте кілька хвилин до часу випікання.

Рекомендуємо також приготувати печиво через м’ясорубку.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора