Рисовий хліб

Якщо маєте в холодильнику мисочку вчорашнього вареного рису – це чудово! З нього можна спекти оригінальний хлібчик.

Інгредієнти для рисового хліба

  • 75 г сирого рису

  • 550 г борошна

  • 1 п. сухих дріжджів

  • 250 г води

  • по 1 ч. ложці солі і цукру.

  • Можна додати 2 ст. ложки олії.

  • Дикий рис, вівсяні пластівці для прикраси.

Спробуйте також приготувати пісний лаваш з борошна і води.

Як приготувати рисовий хліб

  • Рис зварити, трохи охолодити. У теплій воді розвести цукор, всипати дріжджі, почекати 15 хв до утворення шапочки.
  • Борошно просіяти і змішати з сіллю, викласти в теплий рис, перемішати та влити воду с дріжджами.
  • Вимісити тісто протягом 10 хв, накрити і поставити в тепле місце на годину-півтори.
  • Тісто сформувати і викласти в прямокутну форму, дати підійти 20 хв. Посипати диким рисом і вівсяними пластівцями.
  • Випікати в попередньо нагрітій духовці за температури 230 градусів 15 хв, потім за 190 градусів ще 45 хв.

Скуштуйте також французький багет з цибулею.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора