Прикрашаємо паску: 5 рецептів глазурі
Головною героїнею урочистої великодньої трапези є, звичайно ж, паска. Немов королівна, височіє вона над іншими стравами на столі. А для справжньої леді — і вбрання необхідно підібрати відповідне. Знаємо, що якнайкраще їй пасуватиме глазур або помадка, але не забуваймо, що крім цих прикрас, нині є великий асортимент кондитерських виробів – вафельні суцвіття, цукрові курчатка, шоколадні квіточки, хрестики…
З усім цим багатством приготування паски може перетворитися в захоплююче заняття для мами та дітвори. А ми поділимося з вами кількома рецептами, як прикрасити великодню паску. Черпайте ідеї для натхнення та втілюйте цікаві задуми в життя!
7 рецептів великодніх пасок, які вдаються завжди
Пасхальні розписи
Складність розпису великодньої здоби залежить від здібностей — можна зробити з пасок цілу картинну галерею, а можна намалювати лише традиційні деталі: вербові гілочки, хрестики, квіточки, яблуневий цвіт або інші простенькі візерунки.
Якщо верхівку паски прикрашають нескладним малюнком, часто роблять розпис таким чином: поливши великодній хліб білою глазур’ю, у потрібних місцях капають крапельки кольорової глазурі (забарвленої харчовими барвниками) та за допомогою зубочистки роблять малюнок — з’єднують крапельки між собою, витягують з них пелюстки, створюють нескладні візерунки.
Європейські паски – які вони на смак
А, щоб ваша паска була святковою, оригінальною та смачною, вибирайте кращі рецепти незвичайної глазурі.
1. Традиційна і надзвичайно смачна глазур
Directions
- Відділіть білки від жовтків. За допомогою міксера збийте білки з лимонним соком. До суміші додайте цукрову пудру та продовжуйте збивати до утворення густої щільної піни.
- Верхівку паски змажте глазур’ю. Зачекайте, поки глазур трішки підсохне.
- Прикрасьте паску кулінарною посипкою.
Як вийти з великоднього посту без шкоди для здоров’я
2. Шоколадна глазур з горіхами
Ingredients
150 г цукрової пудри
7 столових ложок молока
100 г білого або чорного шоколаду
50 г вершкового масла
1 ч ложка крохмалю
4 ст ложки какао-порошку
50 г грецьких горіхів
Directions
- До цукрової пудри додайте молоко, змішайте і підігрійте на невеликому вогні, доводячи до кипіння. Потерти туди шоколад і масло до повного розчинення.
- Потім всипати крохмаль і какао-порошок, ретельно вимішати до однорідної маси.
- Трохи схолодити і обмастити верхівку паски. І лише потім посипати паску подрібненими горіхами.
Рецепт шоколадної паски з горішками
3. Глазур “Хрустке безе”
Directions
- Потрібно збити 100 г цукрової пудри з білками до густої піни. На застелене папером для випічки деко, за допомогою кулінарного мішечка викласти білкову суміш.
- Безе випікати півтори години у духовці при температури 100 °C.
- Решту пудри змішати з лимонним соком, змастити цією глазур’ю поверхню паски і, поки не застигла, зверху викласти хрусткі безе.
Рецепт паски з цукатами у хлібопічці
4. Лимонна глазур
Directions
- Білок збити міксером на невеликій швидкості, поступово збільшуючи її. Коли збитий білок не буде виливатися з миски, поступово додавати по чайній ложці цукрову пудру, інтенсивно збиваючи суміш до густої консистенції.
- Потім додати лимонний сік і знову збивати з півхвилини.
- Готову глазур нанести на поверхню пасок. Щоб глазур застигла, паски можна поставити в духовку, розігріту до температури 100-120 °С.
5. Веселкова глазур із цукатів
Ingredients
30 г різнокольорових цукатів
4 столові ложки цукрової пудри
4 столові ложки лимонного соку
Directions
- Додати лимонний сік до цукрової пудри.
- Ретельно перемішати до густого кашоподібного стану.
- Утвореною глазур’ю полити паску.
- Зверху посипати цукатами.
Печемо паску: звичаї та традиції українських господинь
Не забудьте про деталі!
Мереживо, стрічки, бантики зроблять вашу паску неповторним витвором мистецтва та унікальним подарунком до свята. Обов’язково прикрасьте цими дрібничками великодній хліб та подаруйте тому, кого дуже любите. А якщо зробите маленькі чепурні пасочки — подарунків вистачить на всіх!
Рецепт німецького великоднього кексу
З прийдешнім святом і смачного! Якщо вам сподобалися ідеї оздоблення великодніх пасок, будь ласка, висловіть свої враження у коментарях.