Польська паска

Гонорові польські господині люблять підкреслити, що готують вони найоригінальніше: рецепт польської паски містить навіть кокосову стружку.

Ingredients

  • 500 г борошна

  • 300 мл молока

  • 200 г вершкового масла

  • 4 яйця

  • 10 г сухих дріжджів

  • 200 г цукру

  • 50 г сушеної журавлини

  • 50 г темних родзинок

  • 100 г цукрової пудри

  • 20 г кокосової стружки

  • 1/2 ч. ложки солі

  • 50 г сушених вишень

  • 50 г лимонних цукатів

  • 1/4 лимона

Спробуйте ще приготувати просту, але дуже смачну паску для новачків. 

Directions

  • Розтопити вершкове масло, додати гаряче молоко і розмішати. Суміш повинна бути досить гарячою, щоб заварилася мука. Всипати борошно і ретельно перемішати, щоб не було грудок. Борошно має заваритися, а тісто стати дуже гладким і еластичним.
  • В охолоджену суміш всипати дріжджі і перемішати.
  • Залишити опару в теплому місці на годину, прикривши рушником. Суміш повинна трохи збільшитися в об’ємі і забулькати.
  • Яйця збити з цукром до густої білої маси. В опару додати сухофрукти і збиті яйця. Акуратно перемішати лопаткою. Додати решту борошна і продовжувати мішати до загустіння тіста.
  • Форму для паски (або просто каструлю, яка підходить для духовки) змастити маслом і викласти туди тісто на 2/3 висоти. Залишити на 30 хв. в теплі, щоб підійшло.
  • Випікати в духовці при температурі 180 градусів 50-60 хвилин. Якщо верх занадто зарум’яниться, прикрити його фольгою. Готову паску вийняти з форми і охолодити на решітці, прикривши рушником.
  • Для глазурі змішати цукрову пудру з 1-2 чайними ложками лимонного соку, добре перемішати і покрити верх паски.

Рекомендуємо переглянути 7 рецептів пасок, які вдається завжди. 

Якщо вам сподобався рецепт польської паски, будь ласка, напишіть про це в коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора