Печиво на варених жовтках
Рецепт печива із серії “Перевірено часом”. Якщо ви хоч раз бували на сільському українському весіллі, то неодмінно його куштували. А тепер користуйтеся нагодою його приготувати. Завдяки вареним жовткам печиво стає по-особливому розсипчастим – настільки, що просто тане у роті.
Інгредієнти для печива
- Тісто:
3 варені жовтки
півсклянки цукрової пудри
250 грамів вершкового масла
2 склянки борошна
- Глазур:
150 грамів вершкового масла
200 грамів цукру
3 столові ложки молока
2 столові ложки какао
- А також:
кокосова стружка
волоські горіхи
Також можна приготувати розсипчасте цукрове печиво.
Як приготувати печиво на варених жовтках
- Жовтки перетерти через сито, масло розтерти з борошном. Усе з’єднати і додати цукрову пудру. Замісити тісто.
- Відщипувати невеличкі шматочки тіста, формувати з них кульки, в середину кожної поклавши шматочок горіха.
- Кульки викладати на деко і випікати при температурі 180-200 градусів.
- Готове печиво обкачати у глазурі, а поверх – у кокосовій стружці.
- Викласти на плоску тарілку, щоб підсохло.
Радимо ще рецепт печива із листкового тіста.
Якщо вам до душі солодкі експерименти, якщо ви полюбляєте вишукану домашню випічку і вам сподобався рецепт печива на варених жовтках, будь ласка, напишіть про це у коментарях.