Паска з курагою та родзинками

Щоб приготувати смачну й гарну паску, важливо дотримуватись рецепту й традицій випікання цього великоднього хліба. Пропонуємо рецепт дуже смачної й простої у приготуванні паски. Зі вказаного переліку продуктів виходить три паски по 900 грамів кожна.

Ingredients

  • Інгредієнти для тіста
  • 4 яйця

  • 600 мілілітрів молока

  • 200 грамів вершкового масла

  • 100 грамів свіжих дріжджів

  • 400 грамів цукру

  • 1,5 кілограма борошна

  • 1 чайна ложка солі

  • родзинка, курага

  • Інгредієнти для глазурі
  • 1 білок

  • 200 грамів цукрової пудри

  • 1 чайна ложка лимонного соку

Радимо також переглянути 7 рецептів великодніх пасок, які вдаються завжди

Directions

  • Приготування тіста
  • Свіжі дріжджі розводимо в склянці теплого молока із трьома столовими ложками цукру. Чекаємо, поки дріжджі дадуть шапочку.
  • Додаємо в дріжджі решту молока, розтоплене вершкове масло, цукор, яйця і сіль. Перемішуємо до однорідності.
  • Поступово всипаємо 1,3 кілограма борошна, вимішуємо однорідне тісто. Борошно потрібно сипати поступово, стежити за консистенцією тіста  ‒ воно не має бути занадто густим.
  • Накриваємо ємність з тістом кришкою і ставимо в тепле місце підходити, поки тісто не збільшиться в об’ємі вдвічі.
  • На чистий стіл насипаємо 200 грамів борошна, викладаємо тісто, вимішуємо, додаємо ізюм і порізану курагу, знову вимішуємо.
  • Ділимо тісто на частини відповідно до кількості форм. Можна пекти паску у застеленій фольгою каструльці. Кладемо тісто у форми, заповнюючи їх трохи більше, ніж наполовину.
  • Тісто для паски має підійти також формах, для цього ставимо його в тепле місце на 20-30 хвилин. Коли паски підійшли, змащуємо їх жовтком і ставимо випікатися при 190 градусах.
  • Час випічки залежить від розмірів пасок ‒ якщо з отриманого тіста ви сформували 2 паски, то вони будуть пектися близько 1 години й 20 хвилин. Готовність треба перевіряти дерев’яною паличкою: простромити нею виріб, якщо паличка залишилась сухою ‒ паска готова.
  • Приготування глазурі
  • Білок збиваємо з цукровою пудрою. Потім додаємо лимонний сік й знову збиваємо. Має вийти густа глазур, придатна також для написів.

5 рецептів глазурі для прикрашання паски.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора