Морквяний торт
Можете побитися об заклад: ніхто не здогадається, з чого цей вишуканий ароматний торт. Він просто тане у роті і при цьому корисний. Випробуйте цей чудернацький рецепт – не пошкодуєте!
Інгредієнти для морквяного торта
- Для коржів:
2 скл. цукру
1,5 скл. олії
4 великих яйця
2 скл. борошна
2 ч. ложки розпушувача
2 ч. ложки соди
1 ч. ложка солі
1 ч. ложка кориці
3/4 ч. ложки тертого мускатного горіха
3 скл. дрібно натертої моркви
1 скл. подрібнених горіхів.
- Для крему:
1 скл. цукрової пудри
450 г вершкового сиру (пастоподібного)
110 г масла, ванілін.
Об’єм 1 скл. – 240 мл.
Як приготувати морквяний торт
- Сухі інгредієнти вимірювати без гірки, вільно насипаючи їх у мірну ємність ложкою і не утрамбовуючи.
- Духовку розігріти до 160 ºС. Змастити олією три форми діаметром 23 см.
- Міксером збити цукор і олію. Продовжуючи збивати, додати по одному яйця.
- Просіяти в цю суміш сухі інгредієнти, перемішати, додати моркву і горіхи.
- Тісто вилити в приготовані форми, випікати близько 45 хв, готовність перевірити зубочисткою (на ній не повинно бути тіста).
- Коржі повністю остудити на решітці.
- Зробити крем, збивши міксером всі інгредієнти.
- Промазати кремом коржі, боки і верх торта. Можна посипати подрібненими горіхами.
- Подавати торт холодним або кімнатної температури.