18.06.2015

Лінивий торт «Наполеон»

Якщо ви – палкий шанувальник «Наполеона», і єдине, що заважає вам насолоджуватися цим рецептом кожних вихідних, – це брак часу і терпіння, якого вимагає приготування листкових коржів, то цей рецепт стане для вас справжнім подарунком долі! Спробуйте приготувати спрощений варіант торта – ще жодна господиня не сказала, що з ним багато мороки.


Інгредієнти для лінивого торта

1 кг листкового печива «Вушка»

1 л молока

4 яйця

200 вершкового масла

150 г цукру

6 ст. ложок борошна

1 ч. ложка ванільного цукру.

 

Спробуйте також приготувати «Наполеон» на пиві.

Як приготувати лінивий «Наполеон»

Половину (0,5 л)  молока поставити на вогонь і довести до кипіння.

Яйця змішати з борошном та рештою молока, добре збити, щоб не було грудочок.

Постійно помішуючи, тонкою цівкою влити цю масу в кипляче молоко.

Варити до загустіння, а тоді повністю охолодити.

Цукор і ванільний цукор з’єднати з розм’якшеним вершковим маслом і добре збити, щоб маса стала пухкою.

В охолоджений крем додати масло і ще раз добре збити (найкраще в блендері або міксері).

Кожну штучку листкового печива вмочати в заварний крем і викладати на широку тарілку, «будуючи» торт довільної форми.

Верх змастити залишками крему і розрівняти.

Залишки печива подрібнити в крихту і посипати ними верх і боки лінивого «Наполеона».

Поставити в холодильник і дати настоятися мінімум 3 години, а краще цілу ніч.

 

Для тих, хто має більше вільного часу, рекомендуємо класичний рецепт «Наполеона».


 

Залишити коментар

Your email address will not be published.