Котлети «Черепахи»

У ваших дітей погано з апетитом, і ви у відчаї, бо не знаєте, що вже їм би такого приготувати? Тоді – вам сюди, і цей рецепт – для вас та ваших дітей. Упевнені, що ви не пошкодуєте свого дорогоцінного часу і приготуєте для не менш дорогоцінного чада таких «черепах».

Інгредієнти для котлет

  • 300 грамів м’ясного фаршу

  • 5 сосисок

  • 1 яйце

  • 50 грамів білого хліба

  • 1 невелика цибулина

  • сіль

  • 100 грамів твердого сиру

  • чорний мелений перець (+ горошок для оформлення)

  • листя салату (для оформлення)

Можна ще приготувати котлети із сюрпризом.

Як приготувати котлети «Черепахи»

  • Спочатку готуємо основу – фарш. У перемелене м’ясо додати розмочений у воді чи молоці і відтиснутий хліб, яйце, натерту дрібно цибулю. Посолити й поперчити. Вимішати та вибити.
  • Сосиски почистити. З трьома сосисками зробити такі маніпуляції: кожну розрізати вздовж на дві частини, потім упоперек. З одного боку (заокругленого) кожного шматочка зробити надрізи. У нас вийшли лапки для трьох черепах (по 4 на кожну).
  • З двома іншими сосисками робимо таке. Розрізаємо їх на 3 частини. Дві крайні частини – це голівки черепах (1 – зайва), серединки – це хвостики. На кожній голівці зробити горизонтальний надріз – це рот.
  • З фаршу зробити 3 котлети і викласти їх на деко на такій відстані, щоб помістилися ще голова, лапки і хвостики. Повтикати лапки, голови і хвостики. Очі зробити з горошин чорного перцю (його можна замінити гвоздикою).
  • Сир порізати тонкими смужками і викласти у вигляді сітки на спини черепах.
  • Поставити котлети у духовку, розігріту до 180 градусів, на півгодини. Коли сир почне запікатися, накрити котлети фольгою.
  • Готових «черепах» вийняти з духовки й обережно перекласти на тарілку з листям салату.

Радимо ще рецепт котлет з болгарським перцем та сиром.

Поширте рецепт котлет-“черепашок” у соціальних мережах, щоб ваші друзі теж могли приготувати цю страву.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора