Кава по-ірландськи (irish coffee) — рецепти приготування
Кава по-ірландськи (irish coffee) – складається з гарячої чорної кави, ірландського віскі, коричневого цукру і збитих вершків. Родзинка цього коктейлю – не тільки контраст кави і віскі, але і поєднання гарячого напою та холодних збитих вершків. Тому, пропонуємо 3 рецепти приготування: класична айріш кава, з корицею та лікером “Бейліс в домашніх умовах. Та розповімо про історію кави.
Історія кави. Кава по-ірландськи винайдена понад сто років тому шеф-кухарем Джо Шеріданом, який працював в аеропорту “Шаннон” в Ірландії. Джо побачивши, що люди, з літака який був змушений повернутися через непогоду, хочуть зігрітися, додав до звичайної кави трішки ірландського віскі. А коли люди запитали, як називається такий напій, чоловік не розгубившись, відповів “кава по-ірландськи”. Завдяки одному з журналістів, який був в числі тих пасажирів, цей напій став всесвітньовідомим.
Рецепти приготування кави
Правильне приготування кави по-ірландськи трохи складне, але дотримуючись точних пропорцій приготування айріш кави. Весь посуд та предмети, до яких торкатимуться вершки, повинні бути кімнатної температури, інакше, вони можуть згорнутися. Використовуйте, краще класичний віскі, він додасть більш яскравий смак каві. Для нанесення вершків на каву, краще робити це кондитерським мішком, при цьому, починаючи від країв до центру.
Класичний рецепт кави по-ірландськи
Інгредієнти для кави по-ірландськи
150 г гарячої чорної кави
1 ч. ложка цукру
30 мл віскі або коньяку
50 г збитих з цукром вершків.
Спробуйте також приготувати грог.
Як приготувати каву по-ірландськи (irish coffee)
- У горня для айріш-кави (скляне видовжене з вушком і на ніжці) влити каву, всипати цукор і розмішати.
- Додати віскі або коньяк, прикрасити шапкою зі збитих із цукром вершків.
Ірландська кава з корицею
Ingredients
1 скл води
60 мл води
2 ч. л. меленої кави
4 г меленої кориці
Трішки цукру, 2 видів: білий та коричневий
Пропонуємо, рецепт кави з медом та корицею.
Directions
- Каву заварюємо в турці разом з корицею, додаємо коричневий цукор.
- Вершки збиваємо з білим цукром в піну. Келих в якому будемо подавати гарячий напій, нагріваємо.
- Акуратно заливаємо каву в гарячу склянку, використовуючи ситечко. Потім, додаємо віскі.
- За допомогою ложки, викладаємо вершки зверху келика. За потреби можна прикрасити паличкою кориці.
Айріш кава з вершковим лікером “Бейліс”
Спробуйте, рецепт гарячого шоколаду.
Приготування irish coffee
- Нагріваємо склянку і вливаємо, спочатку, лікер, а потім половину гарячої кави, додаємо цукор і заливаємо рештою кави, постійно помішуючи, щоб цукор розтанув.
- Збиваємо вершки в піну. З допомогою спинки теплої ложки, додати їх, Завдяки цьому, кава не змішується з вершками. Прикрасити можна тертим шоколадом.
А ви куштували глінтвейн по-болгарськи?
Якщо вам сподобався рецепт кави по-ірландськи, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.