Кава з медом та корицею — вітамінний заряд на весь день
Кава з медом та корицею, що може бути краще в холодні ранки? Сьогодні я поділюсь рецептом приготування смачного та корисного напою в домашніх умовах швидко. Кориця з медом — вибухове поєднання вітамінів, що зарядить ваш організм на весь день.
Хто сказав що кава не може бути корисною? Якщо це класична міцна – можливо. Проте якщо додати кілька інгрідієнтів, вона стане відразу не лише смачнішою, а й дуже корисною. Головне використовувати лише свіжі та якісні продукти. Подавати можна прикрасивши збитими вершками або кулькою ванільного морозива з гарячими круасанами.
Як приготувати каву з медом та корицею
Традиційно, мед додають в чай, але поєднання його з кавою виходить дуже ароматним та корисним. Такий напій не те що можна, потрібно вживати. Варто лише замінити звичайний цукор, на ложечку запашного меду і ваша кава набуде нових, пряних ноток. До того, замість кілька зайвих калорій, ви отримаєте заряд вітамінів для вашого організму. але пам’ятайте, що мед в дуже гарячу каву додавати не варто, він втратись всі свої корисні властивості.
Інгредієнти для кави з медом
2 десертні ложки натуральної кави.
300 мл. води
1 паличка кориці ( можна порошок на кінчику ножа)
1 ч. л. меду
Дрібка мускатного горіха
Спробуйте 11 рецептів кави від якої неможливо втриматись.
Приготування кави з корицею
- Розігріти турку. Потім додати кави, мускатного горіха, та кориці (якщо це порошок)
- Влити холодну воду в турку так, щоб до поверхні лишалось два сантиметри. Якщо у вас паличка кориці, то додавати її потрібно на даному етапі.
- Варити на малому вогні. У момент закипання відразу зняти з вогню.
- Після чого, додати мед. Порція розрахована на 2 особи.
Ви також можете використовувати і розчину каву, це швидший варіант приготування, але так як це вторинний продукт, до якого додають підсилювачі смаку та аромату, користі з такого напою буде мало. Можете для м’ягкості смаку додати вершків чи молока, а корицю можна замінити дрібкою кардамону. Або взагалі, замість кориці додати лимон, і тоді ваша кава отримає ароматну кислинку і пом’якшить дію самої кави.
Рекомендуємо ще мед із квіток кульбаби.