Качка з яблуками під пивом

Смачна, ароматна, з золотистою хрусткою шкіркою… Це все про запечену з яблуками качку. До найближчого свята ви її обов’язково приготуєте.

Інгредієнти для качки з яблуками

  • 2-3-кілограмова качка

  • 2 великі, бажано кислі, яблука

  • 100-150 мілілітрів темного пива

  • 2 столові ложки меду

  • 3 столові ложки соєвого соусу

  • сіль, перець

Також можете приготувати качачі грудки у винно-грушевому соусі.

Як приготувати запечену качку

  • Приготувати маринад і змастити ним качку зсередини. Для цього змішайте соєвий соус, мед, сіль і перець.
  • Яблука, порізані на четвертинки, покласти в середину качки.
  • Заколоти зубочистками.
  • Обмазати маринадом всю качку.
  • Покласти качку у форму, в якій вона запікатиметься, і проколоти у декількох місцях виделкою.
  • Запікати при температурі 180 градусів 2-2,5 години.
  • Кожні 20-30 хвилин поливати качку темним пивом.

Наступного разу радимо рецепт курки із сюрпризом.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора