Йогуртовий соус
Надзвичайно смачний і, на відміну від магазинного майонезу, корисний соус на основі йогурту. Адже він не піддається термічній обробці і зберігає усі корисні властивості і самого йогурту, і свіжої зелені, і оливкової олії.
Цей соус універсальний – він підходить і до салатів, і до м’яса. Спробуйте поекспериментувати з добавками і винайти свій улюблений смак!
Інгредієнти для соусу
300 мл натурального йогурту без цукру і наповнювачів
3 зубці часнику
5 очищених волоських горіхів
¼ лимона
сіль, цукор, мелений чорний перець
кріп, петрушка, інша зелень за смаком.
Спробуйте також приготувати соус бешамель.
Як приготувати соус із йогурту
- Друшляк встелити чистою марлею, складеною в кілька шарів і викласти туди йогурт. Зав’язати кінці марлі і поставити в холодильник на 3-4 години, для того, щоб з нього стекла вся сироватка.
- Обсмажити горіхи. Порубати ножем дрібно.
- Зелень помити, перебрати, видалити грубі стебла. Часник посікти.
- Влити в чашу блендера олію, додати сіль, цукор, перець, зелень, часник, горіхи. Перемолоти до однорідного стану.
- Видушити туди сік з ¼ лимона і ще раз збити.
- Дістати йогурт з ходолильника, обережно дістати його з марлі.
- Перемішати йогурт з олійною масою.
- Подавати в соуснику до холодних і гарячих страв.
Рекомендуємо рецепт сирного соусу.