Італійська паска «Панеттоне»
Не збираєтеся на Великдень до Італії? То спечіть панеттоне – і Італія перенесеться до вас!
Ingredients
- Інгредієнти для опари
1 ст. ложка сухих дріжджів
60 мл теплого молока
1 ст. ложка цукру
- Інгредієнти для тіста
100 г вершкового масла кімнатної температури
2 великих яйця
4 жовтки
200 г цукру
700 г борошна
120 мл теплого молока
150 г родзинок
2 ст. ложки лимонної цедри
100 г цукатів з цитрусових
2 ч. ложки натурального ванільного екстракту
щіпка меленого мускатного горіха та гвоздики
Спробуйте ще приготувати польську паску.
Directions
- У глибокому посуді змішати дріжджі з ложкою цукру, залити 60 мл теплого молока. Поставити в тепле місце хвилин на 30, щоб дріжджі збільшилися вдвічі.
- Залити родзинки теплою водою і залишити набухати. Через годину відкинути на сито, дати повністю стекти воді. Обсушити. Можна замочити родзинки в ромі на 1-2 години.
- Збити міксером розм’якшене масло з цукром. Не збавляючи обертів, ввести по одному яйця, жовтки, додати тепле молоко. Поступово підсипаючи просіяне борошно, додати спеції, замісити м’яке еластичне тісто. Миску змастити олією. Накрити тісто харчовою плівкою. Поставити в тепле місце підходити мінімум на 1,5-2 години.
- Покласти в тісто цукати і обсушені родзинки. Ще раз добре вимісити.
- Розділити тісто на порції, покласти у форми для запікання. Накрити чистим рушником і дати тісту ще раз підійти вже у формах 30.
- Нагріти духовку до 200 градусів. Поставити туди форми з тістом, пекти 5 хвилин. Потім зменшити до 185 градусів і випікати ще 35-40 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.
Рекомендуємо ще 7 рецептів пасок, які вдаються завжди.
Якщо вам сподобався рецепт італійської паски, будь ласка, напишіть про це в коментарях.