Грушевий штрудель з родзинками та корицею по-волинськи
Рецепт волинського штрудля відрізняється від класичного віденського і складом тіста, і способом приготування. Але, повірте, він не менш смачний! Спечіть та переконайтеся.
Інгредієнти для штруделя
150 г масла (маргарину)
100 г сметани 2 склянки борошна
0,5 ч. ложки солі
1 ч. ложка розпушувача для тіста
7-8 грушок
100 г родзинок
100 мл коньяку
цукор для начинки на смак
2 ч. ложки кориці
0,5 склянки змелених сухарів (краще здобних)
Приготуйте ще шоколадний штрудель із яблуками.
Як приготувати штрудель з грушками
- Масло і сметана мають бути холодними.
- У миску всипати борошно, змішане з розпушувачем та сіллю.
- 100 г масла потерти на грубу тертку, перемішати з борошном.
- Додати холодну сметану, вимісити тісто. При потребі досипати борошна, але не багато, тісто має бути м’яким.
- Місити недовго, щоб масло не встигло повністю розтанути, а залишалося крупинками.
- Поставити тісто в холодильник.
- Родзинки помити, залити коньяком на 20-30 хвилин. Дістати, просушити на серветці.
- Грушки порізати дрібними тоненькими шматочками. Всипати в них цукор, корицю.
- Розтопити решту (50 г) масла.
- Тісто дістати з холодильника, розділити на дві частини. Розкатати тісто – досить тонко, але не до прозорості, інакше воно рватиметься.
- Змастити поверхню розтопленим маслом, посипати сухарями. Викласти ріаномірно половину порізаних грушок та родзинок, скрутити в рулет, защіпнути краї.
- Покласти рулет на деко, встелене пергаментом, змастити маслом поверхню штрудля.
- Так само зробити з другою частиною тіста.
- Випікати при температурі 180 градусів 40-50 хв.
- Готові штруделі посипати цукровою пудрою або полити розтопленим шоколадом.
До речі, штрудель може бути і несолодким, як ось цей – з овочами.