Гречаники до посту

За традиційним рецептом українські гречаники готуються з додаванням м’яса. Але під час посту його можна замінити на картоплю.
Ingredients
1 скл. гречки
2 скл. води
3 картоплини
2-3 зубці часнику
рослинна олія
панірувальні сухарі
сіль, перець за смаком
Постите? Ось вам рецепт пісного кексу з вишнями.
Directions
- Гречку перебрати, помити і залити 2-ма склянками води. Додати сіль і зварити на маленькому вогні до готовності.
- Сиру картоплю потерти на середній тертці. Додати в гарячу гречку. Посолити, поперчити, покласти посічений дрібно часник і добре вимішати – спочатку ложкою, а коли трішки схолоне – руками.
- Руками формувати гречаники (схожі на котлети), обваляти в сухарях і обсмажити на гарячій пательні у великій кількості олії.
- Викласти в широку таріль, прикрасити зеленню. Найкраще смакує з томатним соусом.