Домашній «Лімончелло»

Цей чудовий напій жовтого кольору із лимонним смаком – візитівка Італії. Він популярний не тільки на батьківщині, а й добре відомий в усьому світі. Його доволі просто приготувати власноруч.

Ingredients

  • 5–6 лимонів середнього розміру

  • 0,5 л спирту (краще) або 0,7 л горілки

  • 500 мл бутильованої води

  • 300–450 г цукру

Спробуйте також приготувати лікер “Бейліз” у домашніх умовах.

Directions

  • Лимони ретельно промити, залити водою, додати у воду 1 ст. ложку соди і залишити мінімум на ніч.
  • Насухо витерти, зрізати цедру – верхню жовту частину шкірки.
  • Дуже важливо не зачепити білу м’якоть, інакше лікер буде гірким. Цедру скласти в трилітрову банку і залити горілкою.
  • Щільно закрити капроновою кришкою.
  • Настоювати 15–20 днів у теплому темному місці, щодня збовтувати.
  • Відтак відфільтрувати пожовклий спирт, цедру викинути.
  • Приготувати сироп: у каструлю з підігрітою водою всипати цукор і варити до повного його розчинення, охолодити до кімнатної температури, влити у лимонний спирт, перемішати, герметично закрити і залишити на місяць.
  • Потім профільтрувати через марлю, складену у 10 шарів, і розлити у пляшки. Настояти ще місяць. Можна пити.

Подають «Лімончелло» дуже холодним у високих чарках, заздалегідь заморожених у морозилці.

Варто спробувати приготувати ще й кавовий лікер.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора