Черешневий лікер
Що зробити для того, або літо тривало цілий рік? Приготуйте черешневий лікер, яким смакуватимете довгими зимовими вечорами, згадуючи теплі літні дня та зігріваючи душу й тіло ароматним напоєм.
Інгредієнти для лікеру
1 кг черешень
500 г цукру
4 шт. гвоздики
10 листочків черешневого дерева
400 мл горілки
1 ч. ложка ванільного цукру
0,25 ч. ложки кориці
0,25 ч. ложки мускатного горіха.
Приготуйте також домашній лікер “Амаретто”.
Як приготувати лікер із черешні
- Черешні перебрати, вимити і видалити кісточки.
- Помістити в ємність з широким горлом або скляну банку і засипати цукром.
- Додати гвоздику, ванілін, корицю, мускатний горіх і черешневе листя.
- Витримати в теплому місці або на сонці 8-10 днів.
- Влити горілку і залишити ще на 4 тижні.
- Готовий лікер процідити і розлити у пляшки. Щільно закупорити.
- Зберігати у темному прохолодному місці.
Спробуйте приготувати крем-лікер з вишнею.