Чебуреки з картоплею та сиром

Як правильно приготувати чебуреки? Які підібрати інгрідієнти? Рецептів багато. Чебуреки бувають не лише з м’ясом. Нічим не гірші вони і з іншими начинками. Скажімо, з картоплею, сиром та зеленню. Виходить ситно, смачно та ароматно. Звісно, якщо приготувати з душею. Ось наш варіант приготування смачного чебурека.

Інгредієнти для чебуреків

  • Тісто:
  • 350 грамів кефіру

  • 3 столові ложки сметани

  • 120 грамів вершкового масла

  • 2 яйця

  • 0,5 чайної ложки солі

  • борошно

  • Начинка:
  • 1 кілограм картоплі

  • 200 грамів твердого сиру

  • 40 грамів вершкового масла

  • сіль

  • чорний мелений перець

  • зелень кропу

  • соняшникова олія для смаження

Можна також приготувати чебуреки з м’ясом та зеленою цибулею.

Рецепт приготування чебуреків з картоплею та сиром

  • Яйця, сіль, кефір, сметану, розтоплене масло змішати і, додаючи борошно, замісити туге тісто. Залишити його на півгодини, накривши рушником.
  • Для начинки зварити картоплю. Воду зцідити, а картоплю розім’яти, посолити і додати потертий на грубу тертку сир, дрібно порізаний кріп, масло. Поперчити і ретельно вимішати.
  • Відщипнути приблизно 50 грамів тіста, розкачати його діаметром 15 сантиметрів. На половину круга намащуємо начинку, накриваємо другою половиною і заліплюємо.
  • Обсмажити з обох боків до готовності.

Радимо ще рецепт чебуреків із кабачків.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора