Борщ “Холодник”

Зазвичай холодник готують на основі кефіру або бурякового відвару, іноді з молоком. Основні інгредієнти – буряк і свіжі овочі (нарізаний огірок, цибуля, кріп, петрушка). Також в холодник додають варену картоплю, нарізане варене яйце і сметану. У спеку – те, що треба!

Інгредієнти для борщу

  • 2 л холодної води

  • 1–2 невеликих буряка

  • 4–5 (краще молодих і свіжих) огірків

  • 5–8 пір’їн зеленої цибулі

  • 5–8 гілочок кропу і петрушки

  • 4–5 зварених круто яєць

  • сік 1 великого лимона

  • сметана

  • 1 ч. ложка цукру, сіль

  • часник і чорний мелений перець.

Приготуйте також домашню заправкудо борщу. 

Як приготувати холодник

  • Спочатку треба приготувати буряковий відвар: буряк вимити, почистити, залити 2-ма літрами холодної води і відварити до м’якості (близько 1 години).
  • Відварний буряк треба перекласти в ємність з холодною водою. В буряковий відвар додати лимонний сік, трохи цукру (на бажання) і злегка підсолити. Буряк краще нарізати ножем тонкою соломкою і покласти назад у каструлю з відваром.
  • Яйця протягом 6-8 хв відварити в підсоленій воді, остудити холодною водою, почистити і нарізати половинками.
  • Далі огірки вимити, зрізати кінчики і нарізати невеликими кубиками або тонкою соломкою. Пір’я зеленої цибулі промити холодною водою, струсити і нарізати дрібно. Зелень кропу і петрушки теж промити, струсити і порубати дрібно.
  • Помішати в мисці нарізані огірки, подрібнені цибулю, зелень кропу і петрушки, злегка підсолити.
  • У кожну тарілку покласти 2-4 столових ложки підготовленої овочевої суміші і залити охолодженим буряковим відваром (зі шматочками буряків, звичайно ж), додати половинку вареного яйця і подати.
  • Сметану можна додати в тарілки або подати окремо.
  • Можна подати до холодника відварну молоду картоплю (можна додати її безпосередньо у страву).

Спробуйте приготувати борщ “Для коханого”.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора