6 фактів про локшину швидкого приготування, які не треба знімати з вух

Локшина швидкого приготування стала для нас таким же звичним явищем як розчинна кава чи бульйонний кубик. Однак не все так просто. Перш ніж стати найдоступнішим продуктом «на чорний день», «швидка» локшина побувала і в якості дорогої стави, і навіть стала головним музейним експонатом.


6 фактів про локшину швидкого приготування

1. Колись – дороге задоволення

Це сьогодні локшина швидкого приготування коштує буквально копійки та стала справжнім порятунком від голоду для студентства та туристів-екстремалів. Але так було не завжди. У 1958 році в Японії – країні, де вперше почали виготовляти «швидку» локшину, розчинна локшина зі смаком курки коштувала в 6 разів дорожче за звичайну вермішель.

6 фактів про локшину швидкого приготування

Про японця Андо Момофуку, який нагодував світ

2. Сьогодні – найдешевший перекус

Середня вартість пачки локшини в світі – близько 13 центів. Якщо порахувати річну вартість такого щоденного обіду, то виходить всього 142 долари. Для порівняння: середньостатистичний американець витрачає на їжу 7,852 доларів на рік.

локшина швидка

Рецепт салату з локшини та крабових паличок “Мівінка”

3. Японцям є чим пишатися

Японці своїм винаходом страшенно пишаються і навіть визнали «швидку» локшину – кращим винаходом своїх співвітчизників. Японці щиро вважають, що локшина найкраще за інші національні раритети передає дух «зроблено в Японії» і навіть відкрили в місті Осака музей локшини.

локшина швидкого приготування

10 найкращих рецептів соусів до макаронів

4. Локшина швидкого «неготування»

Один з найвідоміших кухарів світу американець корейського походження Девід Чанг їсть локшину сирою. Кулінарне світило пояснює, що це захоплення у нього ще з дитинтва, і згадує, що коли він голодним і втомленим повертався зі школи, то сам того не помічаючи, хрумав сухою локшиною. Цю звичку він зберіг і дотепер.

локшина швидка

7 несподіваних фактів про макарони

5. Японці винайшли – китайці полюбили

Хоча розчинна локшина – винахід не китайців, а японців, саме в Китаї їдять її найбільше. Наприклад, минулого року, тут було продано понад 46 мільйонів пачок локшини швидкого приготування.

6 фактів про локшину швидкого приготування

Рецепт приготування домашньої локшини, яка ніколи не злипається

6. Локшина «космічного» приготування

У 2005 році було створено локшину, яку можна було готувати і вживати у космосі. Технологічно вона дещо відрізняється від тієї, що їдять земляни. Вона тонша – її можна запарювати без окропу і в ній одразу є смак бульйону і спецій. Щоб космонавтам з пакетиками не возитися.

локшина швидка

Якщо вам сподобалася інформація і ви хотіли б поділитися нею з друзями, будь ласка, поширте допис у соціальних мережах.

Теги:
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора