Заварний крем «Французький»
Чудовий універсальний перевірений рецепт заварного крему, який неодноразово виручить вас під час приготування десертів. Густа мастка консистенція, ніжний аромат ванілі. Цей крем просто ідеально доповнить будь-яку французьку випічку – і “Наполеон”, і заварні тістечка, і круасани. Він настільки самодостатній, що його можна їсти навіть ложкою.
Інгредієнти для крему
Радимо також рецепт масляного крему на молоці.
Як приготувати французький заварний крем
- Підігріти молоко разом з ванільним цукром на середньому вогні.
- У мисці змішати цукор і жовтки до блідо-жовтої піни.
- Поступове ввести просіяне борошно, розмішуючи віничком.
- Додати половину теплого молока і добре розмішати.
- З’єднати з рештою молока і повільно, помішуючи, довести до кипіння.
- Зняти з вогню, коли суміш загусне. Охолодити.
- Щоб під час охолодження на поверхні не утворилася плівочка, крем час від часу перемішувати.
- Готовим кремом можна перемазати торт, начинити еклери або подати у вазочках для морозива як самостійну десертну страву, прикрасивши ягодами та листочками м’яти.
Спробуйте ще приготувати молочно-желейний десерт.
Вам сподобався рецеп французького крему? Можливо, ви додаєте до заварного крему інші інгредієнти? Поділіться своїми знаннями у коментарях.