21.11.2015

Гречані оладки з картоплею

Чудовий спосіб використати залишки учорашнього гарніру з гречки. Не поспішайте викидати, ви ж іще оладок за нашим рецептом не насмажили! А вони, повірте, варті вашої уваги. Матимете смачну дієтичну страву для перекусу. А якщо не полінуєтеся і приготуєте до неї ще й грибний чи сирний соус – не встигнете й озирнутися, як усі до однієї оладки вмить зникнуть із тарілки.

Інгредієнти для оладок

  • 200 г вареної гречки

  • 6 середніх картоплин

  • 4 яйця

  • 6 ст. ложок борошна

  • 1 цибулина

  • соняшникова олія для смаження

  • сіль, перець, зелень до смаку

Рекомендуємо також приготувати класичні гречаники.

Як приготувати гречано-картопляні оладки

  • Картоплю почистити, натерти на дрібній тертці.
  • Цибулю порізати дрібно та підсмажити на олії до золотистого кольору.
  • Гречку розім’яти, додати смажену цибулю, натерту на картоплю, яйця. Всипати борошно, сіль, перець, дрібно посічену зелень, перемішати.
  • Розігріти пательню, влити достатньо олії. Ложкою викладати невеликі оладки на пательню.
  • Обсмажувати оладки по кілька хвилин з кожного боку до рум’яності.
  • Подавати гарячими зі сметаною або будь-яким соусом.

Перегляньте ще рецепт вівсяних оладок із яблуками.

Посмакував рецепт гречаних оладок з картоплею? Готуєте подібні, але з секретним компонентом? Розкажіть про це в коментарях. Нам цікавий і ваш варіант.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.