Гречані оладки з картоплею
Чудовий спосіб використати залишки учорашнього гарніру з гречки. Не поспішайте викидати, ви ж іще оладок за нашим рецептом не насмажили! А вони, повірте, варті вашої уваги. Матимете смачну дієтичну страву для перекусу. А якщо не полінуєтеся і приготуєте до неї ще й грибний чи сирний соус – не встигнете й озирнутися, як усі до однієї оладки вмить зникнуть із тарілки.
Інгредієнти для оладок
200 г вареної гречки
6 середніх картоплин
4 яйця
6 ст. ложок борошна
1 цибулина
соняшникова олія для смаження
сіль, перець, зелень до смаку
Рекомендуємо також приготувати класичні гречаники.
Як приготувати гречано-картопляні оладки
- Картоплю почистити, натерти на дрібній тертці.
- Цибулю порізати дрібно та підсмажити на олії до золотистого кольору.
- Гречку розім’яти, додати смажену цибулю, натерту на картоплю, яйця. Всипати борошно, сіль, перець, дрібно посічену зелень, перемішати.
- Розігріти пательню, влити достатньо олії. Ложкою викладати невеликі оладки на пательню.
- Обсмажувати оладки по кілька хвилин з кожного боку до рум’яності.
- Подавати гарячими зі сметаною або будь-яким соусом.
Перегляньте ще рецепт вівсяних оладок із яблуками.
Посмакував рецепт гречаних оладок з картоплею? Готуєте подібні, але з секретним компонентом? Розкажіть про це в коментарях. Нам цікавий і ваш варіант.