Запіканка з гарбузом, м’ясом і помідорами
Не любите їсти гарбуз? Ви просто не вмієте його готувати! Цей рецепт допоможе вам, дітям і навіть чоловікам назавжди полюбити гарбуз. Приготуйте і покуштуйте смачну несолодку запіканку з м’ясом та помідорами.
Інгредієнти для запіканки з гарбузом
По 1 кг м’яса і гарбуза
200 г рису
2 цибулини
100 г вершкового масла
100 г твердого сиру
3 помідори
сіль, перець.
Радимо також приготувати овочеве різото з гарбузом.
Як приготувати запіканку з гарбузом, м’ясом і помідорами
- М’ясо нарізати дрібними шматочками, залити водою, щоб покрила, закрити кришкою і тушкувати до готовності на малому вогні.
- Рис зварити до напівготовності.
- Дрібно порізану цибулю посмажити у маслі.
- Гарбуз почистити і порізати пластинами.
- Готове м’ясо змішати з рисом і цибулею, поперчити і посолити.
- У глибоку сковороду чи форму, змащену маслом, покласти шар гарбуза, потім м’ясо з рисом, знову покрити шаром гарбуза, зверху потерти сир, посипати улюбленими прянощами, викласти кружальця помідорів, влити трохи окропу або підсоленого бульйону і тушкувати у духовці під кришкою до готовності гарбуза.
- При подачі прикрасити кожну порцію зеленню та сметаною.
Скуштуйте також консервований ананас із гарбуза.
Якщо вам сподобався рецепт запіканки з гарбузом, м’ясом і помідорами, напишіть про це у соцмережах.