06.10.2015

Салат із зелених помідорів на зиму

Рецепт незвичайної помідорної заготовки, яка обов’язково посмакує усій родині. Зелені помідори на салат кращі від червоних тим, що мають більш щільну структуру і не розпадаються при термічній обробці. Тож можна сміливо стерилізувати і смакувати!

Інгредієнти для консервованого салату

  • 2 кг зелених помідорів

  • 50 г солі

  • 500 мл води

  • 150 г цукру

  • 100 мл оцту

  • 40 г рафінованої олії

  • 3 цибулини

  • чорний перець горошком

  • духмяний перець

  • гірчиця в зернах

  • лавровий лист.

Рекомендуємо також рецепт маринованих зелених помідорів із морквою.

Як приготувати салат із зелених помідорів на зиму

  • Помідори порізати на четвертинки (великі – на вісім частин), скласти в миску і насипати 20 г солі.
  • Обережно перемішати і залишити на 8-10 годин.
  • Через 10 годин з помідорів зцідити рідину, що утворилася.
  • Цибулю порізати кільцями.
  • На дно кожної банки покласти 1 ч. ложку гірчичних зерен, 2 горошини духмяного перцю, 3 горошини чорного перцю та один лавровий листок.
  • В банки шарами викладати шматочки помідорів та цибулі.
  • З води, 30 г солі, оцту та олії зварити маринад. Гарячим маринадом залити підготовлені помідори.
  • Простерилізувати банки (якщо 0,5-літрові – 15 хв., якщо 1-літрові – 25 хв.), герметично закрутити кришками, перевернути догори дном до повного охолодження.

Завдяки саме зеленим помідорам, салат набуває незвичного смаку, тут головне підібрати правильні спеції, та особливо не перегнути з їх додаванням. Ця страва не залишить байдужим ні вас, ні ваших гостей, особливо в зимову пору року.

Для вдалого приготування, потрібно дотримуватись деяких порад, наприклад, перед тим, як ви поріжете помідори, краще бути полити їх окропом, таким чином вони стануть трішки м’якшими. Якщо ви замість звичайної, додасте фіолетову цибулю, то такий салат заграє зовсім іншими нотками. По бажанню, ви можете додати не лише цибулю, а й болгарський перець чи моркву. Але ні в якому разі не ріжте помідори поперек, а моркву на звичайній тертці, якщо не хочете щоб ваша страва стала схожою на якусь незрозумілу кашу, Краще, порізати моркву соломкою або ж на тертці для корейської моркви. Якщо ви поціновувач гостої кухні, можете додати дрібку перцю чилі, або декілька зубчиків часнику, для аромату.

Ну, а якщо ви хочете чогось незвичайного, ви можете зрізати верхню частину помідора та витягти середину, поклавши туди начинку. Варіацій таких страв безліч, тому обирати лише вам.

Таку страву ви можете спокійно зберігати і до наступного літа, хоча навряд чи вона затриимається у вас навіть до новорічних свят. А як він смакую до м’яса, ви тількі уявіть!

Радимо також переглянути 12 перевірених рецептів консервованих помідорів.

Якщо вам сподобався рецепт консервованого салату із зелених помідорів – поширте його у соціальних мережах серед ваших друзів.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.