06.10.2015

Салат із зелених помідорів на зиму

Рецепт помідорної заготовки, яка обов’язково посмакує усій родині. Зелені помідори на салат кращі від червоних тим, що мають більш щільну структуру і не розпадаються при термічній обробці. Тож можна сміливо стерилізувати і смакувати!

Інгредієнти для консервованого салату

  • 2 кг зелених помідорів

  • 50 г солі

  • 500 мл води

  • 150 г цукру

  • 100 мл оцту

  • 40 г рафінованої олії

  • 3 цибулини

  • чорний перець горошком

  • духмяний перець

  • гірчиця в зернах

  • лавровий лист.

Рекомендуємо також рецепт маринованих зелених помідорів із морквою.

Як приготувати салат із зелених помідорів на зиму

  • Помідори порізати на четвертинки (великі – на вісім частин), скласти в миску і насипати 20 г солі.
  • Обережно перемішати і залишити на 8-10 годин.
  • Через 10 годин з помідорів зцідити рідину, що утворилася.
  • Цибулю порізати кільцями.
  • На дно кожної банки покласти 1 ч. ложку гірчичних зерен, 2 горошини духмяного перцю, 3 горошини чорного перцю та один лавровий листок.
  • В банки шарами викладати шматочки помідорів та цибулі.
  • З води, 30 г солі, оцту та олії зварити маринад. Гарячим маринадом залити підготовлені помідори.
  • Простерилізувати банки (якщо 0,5-літрові – 15 хв., якщо 1-літрові – 25 хв.), герметично закрутити кришками, перевернути догори дном до повного охолодження.

Радимо також переглянути 12 перевірених рецептів консервованих помідорів.

Якщо вам сподобався рецепт консервованого салату із зелених помідорів – поширте його у соціальних мережах серед ваших друзів.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.