Овочеве різото з гарбузом
Останнім часом італійська страва з рису різото стала дуже популярною в українських ресторанах. Але приготувати різото можна й удома. Якщо ви думаєте, що це рисова каша або плов, то помиляєтеся. Деталі приготування – у рецепті.
Інгредієнти для овочевого різото
200 г м’якоті гарбуза
1 цибулина
1 скл. рису
50 г твердого сиру
1,2 л м’ясного бульйону
50 мл білого сухого вина
50 г масла
олія, сіль.
Радимо також приготувати гречану кашу з грибами в гарбузі.
Як приготувати різото з гарбузом
- Рис промити, залити водою і залишити на 1,5 год. М’якоть гарбуза нарізати шматочками та присмажити на олії, додати подрібнену цибулю, посмажити, відтак вкинути рис, продовжуючи смажити на малому вогні, доки рис вбере олію.
- Влити вино та продовжувати тушкувати, поки випарується. Потім влити один черпак гарячого бульйону і тушкувати до випаровування.
- Коли бульйон вбереться, влити ще один черпак і так до закінчення бульйону, при цьому постійно помішувати рис. Коли вливатимете останній черпак бульйону, додати тертий сир, масло, сіль, усе ретельно перемішати і зняти з плити.
- Накрити гарбузове різото кришкою і дати настоятися 10–15 хв.
Скуштуйте також гарбузовий пиріг з сиром.
Якщо вам сподобався рецепт овочевого різото з гарбузом, напишіть про це у коментарях.