06.10.2015

Овочеве різото з гарбузом

Останнім часом італійська страва з рису різото стала дуже популярною в українських ресторанах. Але приготувати різото можна й удома. Якщо ви думаєте, що це рисова каша або плов, то помиляєтеся. Деталі приготування – у рецепті.

Інгредієнти для овочевого різото

  • 200 г м’якоті гарбуза

  • 1 цибулина

  • 1 скл. рису

  • 50 г твердого сиру

  • 1,2 л м’ясного бульйону

  • 50 мл білого сухого вина

  • 50 г масла

  • олія, сіль.

Радимо також приготувати гречану кашу з грибами в гарбузі.

Як приготувати різото з гарбузом

  • Рис промити, залити водою і залишити на 1,5 год. М’якоть гарбуза нарізати шматочками та присмажити на олії, додати подрібнену цибулю, посмажити, відтак вкинути рис, продовжуючи смажити на малому вогні, доки рис вбере олію.
  • Влити вино та продовжувати тушкувати, поки випарується. Потім влити один черпак гарячого бульйону і тушкувати до випаровування.
  • Коли бульйон вбереться, влити ще один черпак і так до закінчення бульйону, при цьому постійно помішувати рис. Коли вливатимете останній черпак бульйону, додати тертий сир, масло, сіль, усе ретельно перемішати і зняти з плити.
  • Накрити гарбузове різото кришкою і дати настоятися 10–15 хв.

Скуштуйте також гарбузовий пиріг з сиром.

Якщо вам сподобався рецепт овочевого різото з гарбузом, напишіть про це у коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.