Консервований ананас із гарбуза

Цей гарбуз чудовий на смак. Ним можна декорувати новорічні десерти, якщо додати менше цукру, можна подавати до мяса, використовувати як консервований ананас, наприклад, у салати. Особливо красивий гарбуз, порізаний фігурним ножем або формочками для печива. Ловіть рецепт!

Інгредієнти для десерту з гарбуза

  • 1 кг гарбуза

  • 1 л води

  • 400 г цукру

  • 5-6 ч. ложок оцту

  • 10 г ванільного цукру.

Радимо також приготувати гарбузово-сирну запіканку.

Як приготувати ананаси з гарбуза

  • Із гарбуза зняти шкірку, видалити насіння й волокнисту частину та нарізати невеликими шматочками.
  • Скласти в каструлю, додати цукор, ванілін, оцет та залити водою. Кип’ятити 15–20 хв, доки гарбуз трохи не зм’якне та стане злегка прозорим.
  • Гарячим розкласти в банки. Закатати та закутати до повного охолодження.
  • Гарбузи використовувати мускатних сортів – з яскравою оранжевою м’якоттю. Можна, крім ванільного цукру, додати корицю та гвоздику.

Скуштуйте також гарбузові кекси.

Вам сподобався рецепт консервованого ананаса з гарбуза? Розкажіть про нього друзям у соцмережах та прокоментуйте на сайті.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора