Ягідно-йогуртовий торт без випікання «Насолода»

Вигляд – розкішний, смак – неймовірний. А для того, щоб зготувати цей тортик, навіть не потрібно вмикати духовку. У розпал сезону чорниць, суниць та малини подаруйте своїм близьким ягідно-вершкове свято.

Інгредієнти для торта без випікання

  • 150 г бісквітного печива

  • 60 г вершкового масла

  • 15 г желатину + 4 ст. ложки води

  • 400 г натурального йогурту

  • 100 г цукрової пудри

  • 2 ч. ложки ванільного цукру

  • цедра 1 лимона

  • 200 мл вершків (35%)

  • 400 г чорниць або інших ягід

  • 2 ст. ложки цукру

  • 1 ст. ложка лимонного соку

Рекомендуємо приготувати ягідно-йогуртовий кекс із білим шоколадом.

Як приготувати йогуртово-ягідний торт

  • Печиво подрібнити в комбайні. Додати розтоплене вершкове масло. Вимішати до однорідності.
  • Утрамбувати крихту, притискаючи по дну, по рознімній формі, поставити в холодильник.
  • Змішати желатин з холодною кип’яченою водою і залишити набухати на 5-10 хвилин.
  • Приготувати ягідний соус: ягоди подрібнити в блендері в пюре, додати цукор і лимонний сік, процідити.
  • Йогурт викласти у велику миску і збити з цукровою пудрою, ванільним цукром і цедрою лимона.
  • На охолоджену основу з печива викласти ягоди.
  • Збити вершки в густу піну. Набухлий желатин підігріти на водяній бані до повного розчинення, додати до йогуртової маси. Додати збиті вершки і швидко перемішати
  • Залити кремом основу з ягодами і поставити торт на 3-5 годин в холодильник, а краще на ніч.
  • Коли повністю застигне, дістати торт з форми, перекласти на широку таріль, прикрасити свіжими ягодами. Подавати, поливаючи ягідним соусом.

Спробуйте також рецепт торта з желе “Мозаїка”.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора