Йогуртово-ягідний кекс з білим шоколадом

Випічка з натуральним йогуртом – безпрограшний варіант, адже тісто завжди виходить пухке, ніжне, аж тане у роті. А додані до кексу ягоди надають ще й приємної кислинки.

Ingredients

  • 4 яйця

  • 250 г йогурту

  • 300 г цукру

  • 200 мл олії без запаху

  • 230 г борошна

  • 400 г будь-яких дрібних ягід (малина, чорниця, суниця, смородина)

  • 1 ч. ложка ванільного цукру

  • 1 ч. ложка тертої лимонної цедри

  • 1 ч. ложка апельсинової цедри

  • 1 ч. ложка розпушувача для печива

  • 50 г вершкового масла

  • 50 г білого шоколаду.

Спробуйте також приготувати лимонно-чорничний кекс на йогурті.

Directions

  • Ягоди помити, перебрати, видалити хвостики.
  • Відокремити жовтки від білки яєць. Збити в окремій чаші жовтки, йогурт, олію, ванілін, лимонну і апельсинову цедру, 150 г цукру. Просіяти в чашу борошно і розпушувач, все перемішати.
  • Збити білки з додаванням щіпки солі, всипати ще 150 г цукру, дати йому розчинитися, потім все добре збити. Поступово додавати збиті білки до тіста разом із ягодами.
  • Змастити форму жиром, присипати борошном. Готове тісто вилити в форму, поставити в розігріту до 180 градусів форму і випікати в духовці 49-50 хвилин.
  • Дістати кекс із духовки, трішки остудити, вийняти з форми, дати повністю схолонути.
  • Поламати півплитки білого шоколаду, поставити на водяну баню, розтопити. Додати вершкове масло і добре вимішати до однорідності.
  • Готовий, повністю охолоджений кекс полити глазур’ю і дати застигнути.

Рекомендуємо ще рецепт кексиків з полуницею та чорним шоколадом.

Вам посмакував рецепт йогуртово-ягідного кексу з білим шоколадом? Будь ласка, висловіть свої враження у коментарях та порекомендуйте смачний перепис друзям.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора