Йогуртово-ягідний кекс з білим шоколадом
Випічка з натуральним йогуртом – безпрограшний варіант, адже тісто завжди виходить пухке, ніжне, аж тане у роті. А додані до кексу ягоди надають ще й приємної кислинки.
Ingredients
4 яйця
250 г йогурту
300 г цукру
200 мл олії без запаху
230 г борошна
400 г будь-яких дрібних ягід (малина, чорниця, суниця, смородина)
1 ч. ложка ванільного цукру
1 ч. ложка тертої лимонної цедри
1 ч. ложка апельсинової цедри
1 ч. ложка розпушувача для печива
50 г вершкового масла
50 г білого шоколаду.
Спробуйте також приготувати лимонно-чорничний кекс на йогурті.
Directions
- Ягоди помити, перебрати, видалити хвостики.
- Відокремити жовтки від білки яєць. Збити в окремій чаші жовтки, йогурт, олію, ванілін, лимонну і апельсинову цедру, 150 г цукру. Просіяти в чашу борошно і розпушувач, все перемішати.
- Збити білки з додаванням щіпки солі, всипати ще 150 г цукру, дати йому розчинитися, потім все добре збити. Поступово додавати збиті білки до тіста разом із ягодами.
- Змастити форму жиром, присипати борошном. Готове тісто вилити в форму, поставити в розігріту до 180 градусів форму і випікати в духовці 49-50 хвилин.
- Дістати кекс із духовки, трішки остудити, вийняти з форми, дати повністю схолонути.
- Поламати півплитки білого шоколаду, поставити на водяну баню, розтопити. Додати вершкове масло і добре вимішати до однорідності.
- Готовий, повністю охолоджений кекс полити глазур’ю і дати застигнути.
Рекомендуємо ще рецепт кексиків з полуницею та чорним шоколадом.
Вам посмакував рецепт йогуртово-ягідного кексу з білим шоколадом? Будь ласка, висловіть свої враження у коментарях та порекомендуйте смачний перепис друзям.