21.09.2015

Яблучний заливний пиріг

Коли осінньої пори звідусіль пахне яблуками, набридають традиційні млинці та шарлотки. Хочеться чогось новенького і оригінального. Рецепт заливного пирога розкриває смак яблук зовсім з іншого боку, бо начинка у ньому запікається в яєчно-сметанному кремі.

Інгредієнти для пирога з яблуками

  • 6 середніх яблук

  • 200 г масла або маргарину

  • 0,5 склянки кефіру або кислого молока

  • 3 яйця

  • 0,5 чайної ложки соди

  • 5 ст. ложок сметани

  • 2,5-3 склянки борошна

  • дрібка солі

  • 0,5 склянки цукру (можна більше)

  • 1 ст. ложка манної крупи

  • цукрова пудра для посипання

  • ванілін, кориця на смак.

Спробуйте ще рецепт яблучного пирога без тіста.

Як приготувати яблучний пиріг заливний

  • Соду та сіль всипати в кефір, перемішати і дати постояти 5-10 хвилин.
  • Розм’якшене масло перетерти з борошном у крихту, додати кефір, вимісити еластичне тісто. При потребі досипати борошна, але не перестарайтеся, щоб не було надто «забитим».
  • Тісто поставити у холодильник мінімум на 30 хвилин.
  • Яблука порізати дрібними шматочками, посипати манкою, корицею перемішати.
  • Яйця збити з цукром, ваніліном та сметаною, збити до однорідності.
  • Дістати з холодильника тісто, розкачати на пергаментному папері і перекласти на деко, зробити бортики.
  • На пласт тіста рівномірно висипати яблука, залити сметанно-яєчною сумішшю.
  • Поставити пиріг у розігріту до 190 градусів духовку, випікати до зарум’янення бортиків тіста. Якщо начинка залишається рідкуватою, залишити пиріг в духовці до вистигання.
  • Дістати пиріг з духовки. Якщо гарячий, остудити. Посипати цукровою пудрою.

Вам також має сподобатися рецепт яблучної шарлотки з безе.

Сподобався пиріжок? Розкажіть про це у коментарях та поділіться рецептом яблучного заливного пирога з друзями у соцмережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.