Яблучний заливний пиріг
Коли осінньої пори звідусіль пахне яблуками, набридають традиційні млинці та шарлотки. Хочеться чогось новенького і оригінального. Рецепт заливного пирога розкриває смак яблук зовсім з іншого боку, бо начинка у ньому запікається в яєчно-сметанному кремі.
Інгредієнти для пирога з яблуками
6 середніх яблук
200 г масла або маргарину
0,5 склянки кефіру або кислого молока
3 яйця
0,5 чайної ложки соди
5 ст. ложок сметани
2,5-3 склянки борошна
дрібка солі
0,5 склянки цукру (можна більше)
1 ст. ложка манної крупи
цукрова пудра для посипання
ванілін, кориця на смак.
Спробуйте ще рецепт яблучного пирога без тіста.
Як приготувати яблучний пиріг заливний
- Соду та сіль всипати в кефір, перемішати і дати постояти 5-10 хвилин.
- Розм’якшене масло перетерти з борошном у крихту, додати кефір, вимісити еластичне тісто. При потребі досипати борошна, але не перестарайтеся, щоб не було надто «забитим».
- Тісто поставити у холодильник мінімум на 30 хвилин.
- Яблука порізати дрібними шматочками, посипати манкою, корицею перемішати.
- Яйця збити з цукром, ваніліном та сметаною, збити до однорідності.
- Дістати з холодильника тісто, розкачати на пергаментному папері і перекласти на деко, зробити бортики.
- На пласт тіста рівномірно висипати яблука, залити сметанно-яєчною сумішшю.
- Поставити пиріг у розігріту до 190 градусів духовку, випікати до зарум’янення бортиків тіста. Якщо начинка залишається рідкуватою, залишити пиріг в духовці до вистигання.
- Дістати пиріг з духовки. Якщо гарячий, остудити. Посипати цукровою пудрою.
Вам також має сподобатися рецепт яблучної шарлотки з безе.
Сподобався пиріжок? Розкажіть про це у коментарях та поділіться рецептом яблучного заливного пирога з друзями у соцмережах.