Лінивий пиріг
Рецепт простого пирога, що складається з інгредієнтів, які можна перелічити на пальцях однієї руки. І приготувати його не складе труднощів: просто змішайте складники і запечіть тісто у духовці. Аромат стоятиме неймовірний! Як правило, цей пиріг зникає з тарілки ще теплим. Але й охолодженим він смакує чудово.
Ingredients
450 мілілітрів молока
400 грамів борошна
150 грамів цукрової пудри
120 грамів вершкового масла
ванільний цукор.
Спробуйте ще приготувати простий яблучний пиріг із вівсянкою.
Directions
- Цукрову пудру, ванільний цукор перетерти з яєчними жовтками.
- Борошно просіяти і додати в яєчну суміш, збити до однорідної консистенції, щоб не було грудочок.
- Молоко підігріти на маленькому вогні і розтопити в ньому вершкове масло.
- Молоко влити до тіста, добре вимішати.
- Яєчні білки збити до густої білосніжної піни і акуратно ввести їх в тісто, перемішати.
- Якщо тісто дуже рідке, додати ще трішки просіяного борошна. Консистенція тіста має бути як густа сметана.
- Форму для запікання застелити пергаментом або змазати вершковим маслом, вилити тісто.
- Поставити в розігріту духовку і випікати 45 хвилин при температурі 180º.
- Дістати з духовки і залишити на деякий час, щоб охолонув. Можна присипати цукровою пудрою.
Рекомендуємо також рецепт манника на кефірі з родзинками.
А ви вже приготували лінивий пиріг до чаю? Діліться коментарями та рецептом з друзями в соціальних мережах.